Andreplass til Patrick Jørgensen i Norske Talenter

Patrick Jørgensen (23) sang sin egen låt «I’m Dreaming» i finalen i Norske Talenter på TV2. Foto fra TV2.

Patrick Jørgensen (23) fra Statsminister Michelsens vei kom på andreplass i finalen i Norske Talenter på TV2 fredag 27. november med sin egen låt «I’m Dreaming».

Da han på auditionen i Stavanger i september rappet sangen «Million Questions» for sin døde mor,  som døde i september 2014, fikk han gullregn og gikk direkte til semifinalen.

Her fikk han nok en gang rosende kommentarer fra dommerne og kunne samtidig motta sin første gullplate på direkten for nettopp «Million Questions». «Million Questions» spredte seg lynraskt på nettet. Verdenskjente rappere som Chris Brown og Tyga kom med anerkjennende kommentar. I løpet av kort tid var sangen den åttende mest delte i verden med over 50 millioner visninger.

Rap og hiphop

Patrick har alltid vært kreativ og startet tidlig med låtskriving, rapping og hiphop. Morens sykdom, fra hun fikk diagnosen lymfekreft da Patrick var ni år gammel og til hun døde i fjor, og andre personlige hendelser har hatt stor påvirkning på hans utvikling både menneskelig og musikalsk.

De tunge besøkene på rommet på sykehuset har ligget til grunn for «Million Questions». Livsmottoet hans er «Music is what feeling sounds like», som han har tatovert på kroppen.

Patrick er nestminst av fem søsken. De eldre søsknene var rolige og stabile og interessert i idrett eller medisin, mens Patrick hadde kort lunte og følte sinne og rastløshet, noe som i ungdomstiden blant annet førte til slåsskamper på skolen.

Vendepunktet

Vendepunktet kom natt til 3. november 2010. Det var farens bursdag, og Patrick ble innlagt på sykehus med 3,34 i promille. Bare alkoholikere kunne drikke seg så fulle, mente de på sykehuset. Han følte ingen mening med livet, men forstod da han våknet at moren hadde en drøm og at han var en del av den. Hun ville at Patrick skulle følge drømmene sine og skape sitt eget liv. Den eneste måten han kunne hjelpe henne på ville være å fullføre sine egne drømmer.

– Jeg husker så godt at mamma måtte komme for å hente meg på sykehuset. Min mor med uhelbredelig kreft måtte hente sin friske sønn på sykehuset, og da ringte det en bjelle i hodet mitt. Jeg fikk et skikkelig slag i trynet, og innså at jeg ikke kunne rote bort livet mitt, forteller Patrick til eneste.no.

I desember 2012 dro Patrick til USA for å begynne på en prestisjetung musikkskole. Han regnet med at avskjeden med moren var den siste. Etter to år i USA fikk han beskjed om at han måtte komme hjem hvis han ville treffe moren i live. Med seg hjem hadde han «Million Questions», som han fikk spilt for moren fire dager før hun døde.

Facebook-siden hans har passert 40.000 likes. Noen timer før finalen skrev han at tilbakemeldingene han har fått på TV-opptredenene har vært fantastisk, så mye mer enn han forventet.

Patrick Jørgensen mottok gullplatetrofeet for «Million Questions» på direkten under semifinalen i Norske Talenter på TV2. Foto: TV2.

Patrick Jørgensen mottok gullplatetrofeet for «Million Questions» på direkten under semifinalen i Norske Talenter på TV2. Foto: TV2.

Lært å følge drømmene

Mange timers arbeid og øving har lært han mye, men mest av alt har han lært å følge drømmene sine. I motsetning til «Million Questions» er «I’m Dreaming» en mye lystigere og mer inspirerende sang. I et intervju med eneste.no like før finalen sa han at ville vise at ikke alt han lager trenger å være depressivt og tungt.

– Jeg vil oppmuntre alle der ute i verden til å følge drømmene mine, ved å fortelle hvordan jeg jaktet på min egen.

Patrick Jørgensen med «Million Questions» på Vevo/Youtube: