Åpen helg i Fridalen kirke

Knøttekoret sjarmerte under åpningen av lørdagens arrangement.

Helgen 6. til 8. november var det igjen tid for Åpen helg i Fridalen kirke. Årets overskrift var ”Håp i Fridalen”.

Tradisjon tro var det noe for alle generasjoner. Noen tilbud samlet alle, som kafeen med mengder av hjemmelagde godsaker.

Knøttekoret og Babysang opptrådte, og for barna var det mye moro, med blant annet ansiktsmaling, tombola og luftgeværskyting. Mange kreative og flittige hender hadde laget salgsvarer til markedet.

Tredje trinn på Fridalen skole hadde jobbet med temaet Håp og stilte ut sine arbeider i kirken.

Paul Otto Brunstad delte tanker om håpets kraft i møte med livets utfordringer. Han fokuserte på håpets betydning i møte med dager vi ikke så komme, eller hendelser vi ikke var forberedt på.

I slike situasjoner kan den som bærer et håp i seg, selv bli båret av håpet. Vi må derfor kjenne noe av håpets kilder, hvordan håpet vekkes, formes og næres i de gode dagene. Disse spørsmålene ble belyst og drøftet.

Fredagspizza og ungdomskveld

Fredag ettermiddag var det Fredagspizza for hele familien, etterfulgt av ungdomskveld for Ten-sing, Freak og Krik (Kristen idrettskontakt) i ungdomslokalet.

Søndag var det stor familiegudstjeneste der gutte-, og jente- og ungdomskoret deltar. Under kirkekaffen var det åresalg med mange heldige vinnere. Åpen helg i Fridalen kirke ble avsluttet søndag kveld med konsert. Collegium vocale Bergen under ledelse av Knut Christian Jansson fremførte vakker vokalmusikk fra 1500-tallet frem til vår egen tid. Med seg hadde de Hans Knut Sveen, synther, Marius Astrup Thoresen, klaver og Christian Holter, horn.

I år som i fjor var det loddsalg i forkant av Åpen helg og i løpet av helgen. Overskuddet fra Åpen helg deles mellom Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger og menighetens barne- og ungdomsarbeid.

Utvalget i salgsdisken var meget variert, med mange gode muligheter for kjøp av julegaver.

Utvalget i salgsdisken var meget variert, med mange gode muligheter for kjøp av julegaver.

 

Kafeen hadde mye å by på for enten man ønsket salt eller søtt.

Kafeen hadde mye å by på for enten man ønsket salt eller søtt.

Pilspill og tombola var blant tilbudene for de yngste i foajeen.

Pilspill og tombola var blant tilbudene for de yngste i foajeen.