Brødrene Neteland i ”Bloggerne»

Alpininstene og fluefiskerne Anders (27) og Bjørnar Neteland (24) fra Årstad er med i neste utgave av TV-serien Bloggerne, som til våren går på TV2 Livsstil. Foto: Bjørn Wad/TV 2.

Brødrene Anders (27) og Bjørnar Neteland (24) fra Årstad er med i neste omgang av TV-serien Bloggerne, som til våren går på TV2 Livsstil.

Brødrene Neteland har gjort seg bemerket i flere sammenhenger. For fluefiskeentusiaster er de kjent under navnet Neteland Production.

De legger jevnlig ut filmer og bilder på Facebook, Instagram og Youtube. På Youtube ligger nærmere 50 videoer fra til dels spektakulære fisketurer.

Særlig videoene fra Lærdalselva har en stor tilhengerskare. De to mest populære er spilt av over 110.000 ganger. Til sammen er brødrenes laksefilmer spilt av omkring 440.000 ganger og de har over 1400 følgere.

Laksefiskere hele livet

Takket være faren, som er en aktiv laksefisker, har brødrene vært med på laksefiske siden før de kunne gå. De elsker naturopplevelsen og spenningen ved fisket. En baktanke med filmene de lager er å få ungdommen til å komme til elven. De ser sjelden fiskere på deres egen alder, og fluefiske er i ferd med å bli en gubbesport.

Alpinister

Begge brødrene har i mange år vært medlem av alpingruppen i Fana Idrettslag. Anders, som bor i Ulriksdal, har i syv år vært hovedtrener for alpingruppen. Nå har ansvar for å trene det norske C-landslaget i alpin.

Bjørnar var i sommer ferdig på Norges Handelshøyskole og er fortsatt tilknyttet Fana IL som alpinist. Han bor nå i Holmenkollåsen i Oslo.

I verdenscuptoppen

Bjørnar fikk sin verdenscupdebut på Kvitfjell som 22-åring. Han havnet langt ned på listene både i super-G og utfor. Siden har det gått bedre. I et intervju med nrk.no i vår sa han at forventer å blande seg i verdenscupsirkuset sesongen som nå starter – både i storslalåm, super-G og kombinasjon.

Ingen av dem driver med blogging i ordinær forstand; fiskevideoene og oppdateringene på Facebook og Instagram dreier seg først og fremst om film og bilder.

”Syke ting”

Nyheten om at de skal være med i Bloggerne kommenterte de slik på Facebook-siden NetelandProduction; «Det skjer syke ting til våren». Anders og Bjørnar skal være med i fire programmer. Det blir vist snutter både fra fisketur og skibakke. Ellers blir det selvsagt en del prat.

Anders og Bjørnar kommer i fint selskap i ”Bloggerne”. De ti andre bloggerne er alle godt kjent både for blogging og andre aktiviteter. Følgende er med: moteblogger Louise Angelica og hennes ektemann, fotballspilleren John Arne Riise, Peter «Pappahjerte» Kihlman, Instagram-kjendisen Jonas Fossum, friluftslivsbloggeren Tonje Blomseth (kjent fra Eventyrjentene på NRK), landslagsbryter Felix Baldauf, Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen, Sophie Elise Isachsen, Kristin «Styleconnection» Gjelsvik (fra Ulset i Åsane) og Suzanne Aabel.

Sammenlignet med de fire foregående sesongene har TV2 ønsket å utvide bredden når det gjelder bloggere. Femte sesong omfatter 20 programmer og skal gå hver dag fra mandag til torsdag over fem uker.

Brødrene Anders og Bjørnar Neteland fra Årstad er blant deltakerne i den nye sesongen av «Bloggerne» på TV2 Livsstil. Foto: Bjørn Wad/TV 2.

Brødrene Anders og Bjørnar Neteland fra Årstad er blant deltakerne i den nye sesongen av «Bloggerne» på TV2 Livsstil. Foto: Bjørn Wad/TV 2.

 

 

Anders og Bjørnar Neteland har akkurat fått opp en laks som de fisket i Lærdalselva i fjor sommer. Bildet er fra filmen, som er sett nesten 50.000 ganger. Som i 2013 var de tre dager på Eri gard. Etter turen i 2013 hadde destore forventninger, og målet med turen var å komme i kontakt med en av de virkelig store laksen som går i Lærdalselva. - Og det gjorde vi... Som alltid leverte lærdal mye action og mye fisk, skriver brødrene i infoen om filmen.

Anders og Bjørnar Neteland har akkurat fått opp en laks som de fisket i Lærdalselva i fjor sommer. Bildet er fra filmen, som er sett nesten 50.000 ganger. Som i 2013 var de tre dager på Eri gard. Etter turen i 2013 hadde destore forventninger, og målet med turen var å komme i kontakt med en av de virkelig store laksen som går i Lærdalselva. – Og det gjorde vi… Som alltid leverte lærdal mye action og mye fisk, skriver brødrene i infoen om filmen.

Under: Filmen fra brødrene Netelands laksetur til Lærdalselva i 2014. I infoen til filmen skriver de: – Som i 2013 hadde vi tre dager på Eri gard ved Lærdalselva fra 15. til 17. juni. Etter 2013 hadde vi store forventninger, og målet med turen var å komme i kontakt med en av de virkelig store laksen som går i elven. Og det gjorde vi… Som alltid leverte Lærdal mye action og mye fisk.