Rekordstor deltakelse i internasjonal RG-konkurranse

En del av Bergens Turnforenings utøvere og deltakere i oppvisning i Rhytmic Gymnastics International Friendship Competition i Turnhallen. Foto: Bergens Turnforening.

Det var rekordstor deltagelse i årets internasjonale vennskapskonkurranse i rytmisk gymnastikk arrangert av Bergens Turnforening i Turnhallen.

Det stilte gymnaster fra Irland, Belgia, Estland, Polen, Russland, Armenia og Italia.

Deltakerne i seniorklassen holder et meget høyt internasjonalt nivå og viste fremragende prestasjoner i Bergenshallen. To av deltagerne, Kaat Wyers (16 år fra Belgia) og Lilit Arutyunian (20 år fra Armenia) deltok tidligere i høst i VM. Lilit sikret seg tre førsteplasser. Arina Sutiagina (16 år fra Russland) holder også et svært høyt nivå og vant en øvelse. Anastassia Terehhova (17 år fra Estland, datter av tidligere Brann-spiller Sergei Terehhov) er kjent for spennende programmer med flott teknikk. Hun sikret seg to andre-, en tredje- og en fjerdeplass. Både Wyers og Terehhova er godt kjent for Bergenspublikummet da de har deltatt i denne konkurransen siden de var små.

Berentine Eeg Nielsen med femte- og sjetteplasser

Bergens Turnforenings egne seniorer stilte i konkurransen med mange nye programmer og vanskelige elementer. Landslagsgymnast Berentine Eeg Nielsen (17) var i sommer på treningsopphold i Russland sammen med Hedda Hansson (14) og Lovise Sørby (14), de var da på besøk hos den klubben som nå er her på konkurranse. Berentine sikret seg tre femteplasser og en sjetteplass i finalen.

I juniorklassen deltok 39, blant andre Bergens Turnforenings egne landslagsgymnaster Hedda Hansson (14, datter av tidligere Brann-trener Patrik Hansson) og Lovise Sørby (14). For disse to jentene var konkurransen også en fin oppkjøring til helgen etterpå, da de representerte Norge i Happy Cup i Belgia. De russiske og estiske gymnastene holdt som vanlig et høyt nivå, og Maria Ivanova (14 år fra Russland) og Valeria Trofimov (15 år fra Estland) sikret seg to førsteplasser hver i juniorklassen. Polen og Irland deltar for første gang i konkurransen.

Juniorer fra Årstad

Fra Årstad var Ane Marthe Bertelsen (to syvendeplasser) og Emma Sveen Dale med i konkurransen. De er begge på rekruttlaget og stilte i juniorklassen. Ellers deltok fra distriktet blant andre Pia Hiis Bergh i seniorklassen, Anastasiya Kostenko (junior), og minirekruttene Oda Sofie Rørlien og Alma Ferguson. Minirekruttene var ikke med i konkurransen, men deltok med oppsvisningsinnslag.

Det er for tiden meget god interesse for rytmisk gymnastikk både lokalt og regionalt. Det har gitt seg utslag i god rekruttering av unge, og mange entusiastiske foreldre.

Norske og utenlandske deltakere samlet på gulvet i Turnhallen under i Rhytmic Gymnastics International Friendship Competition. Foto: Bergens Turnforening.

Norske og utenlandske deltakere samlet på gulvet i Turnhallen under i Rhytmic Gymnastics International Friendship Competition. Foto: Bergens Turnforening.