Baune og Nymark i samme avdeling også i 2016

Baune og Nymark møtes i samme avdeling også i 2016. Det betyr hard kamp om seks poeng på Nymarken. Foto: Nymark IL.

Både Baune og Nymark er klar for samme avdeling i  5. divisjon i 2016 etter årets nedrykk. Dermed blir det to lokaloppgjør på Nymarken som i år.

Styret i Hordaland fotballkrets har vedtatt oppsettene for neste års 5. divisjon i Hordaland. Baune og erkerival Nymark rykket begge ned og er plassert i avdeling 1. Å vinne på hjemmebane på Nymarken i 2016 vil være et delmål for begge i kampen om opprykk.

Baune flest baklengsmål

Etter avsluttet serie og 24 kamper endte Baune på 12. og nestsiste plass med 18 poeng, etter 2 seire, 4 uavgjort og 6 tap, og målforskjell 48-86, altså 38 flere baklengsmål. Flere hadde ingen andre lag i avdelingen.

Nymark endte tredjesist med 28 poeng, etter 7 seire, 1 uavgjort og 4 tap, og 44-46 i målforskjell. Altså bare to flere baklengsmål. Med fire poeng mer ville Nymark vært garantert fornyet kontrakt.

I årets serie ble det 3-2-seier til Baune i vår, og det lå an til samme resultat i returoppgjøret i høst. Nymark scorte imidlertid i det siste spilleminuttet og kampen endte dermed 3-3.

-Derfor bør det være et revansjelystent Nymark-lag som møter Baune til neste år, skriver Nymark på sin nettside.

Seks poeng å slåss om i lokalderbyene på Nymarken

-Nymark og Baune må nok også finne seg i å være opprykksfavoritter og derfor er det ekstra viktig at Nymark slår Baune minst to ganger til neste år, skriver Henrik Berg på Nymarks nettside.

I Baune-leiren er nok meningen den samme, med motsatt fortegn. To seire mot Nymark gir seks verdifulle poeng i kampen mot 4.-divisjonsspill i 2017.

Lite reising

Det blir ikke mange lange reiser for Baune og Nymark i 2016. De lengste turene blir til Austevoll og Eikelandsfjorden. Ellers er det stort sett bare lag fra Bergen og den aller nærmeste omegnen som er plassert i avdeling 1.

Følgende lag møtes i avdeling 1: Austevoll 2, Baune, Bjarg 2, Eikelandsfjorden, Galgen, Juristforeningen, Mathopen, NHH 2, Ny-Krohnborg, Skansens, Tornado Bergen og Nymark IL.

Avdeling 2: Dale, Djerv, Eidsvåg, Fyllingsdalen 3, Hovding, Kvernbit, Lyngbø 2, Løvstakken, Nordnes, Norheimsund, Søfteland og Valestrand-Hjellvik 2.

Avdeling 3: Ask, Bremnes, Erdal, Solid, Smørås 2, Stord 2, Nore Neset, Rosendal, Sotra 2, Laksevåg, Halsnøy, Flaktveit og Fitjar,