Årstad-elever med frisørsalong

Frisørelev Siri Drage med en fornøyd kunde. Foto: Årstad vgs.

Skal du fornye frisyren, hårfargen, ta stiper eller farge bryn? Årstad videregående skole sin frisørsalong er nå åpen for kunder. Tar man turen innom skolen i Fjøsangerveien på Danmarksplass, vil flinke elever hjelper deg med det du måtte ha behov for. Tilbudet gjelder både for menn og kvinner.

Frisørelevene fra Årstad vgs.er meget dyktige med gode resultater i nasjonale konkurranser. I årets NM i frisering for elever gikk Elisabeth Tvedt Høgi (17) fra Årstad til topps i klassen for street fashion for damer i det såkalte «Pivot Point Cup – elevkonkurranse». Også flere andre elever ved skolen markerte seg høyt oppe på resultatlisten.

I 2014 gikk Camilla Halland Storås til topps NM i frisørfaget for elever i sterk konkurranse med 63 frisørelever fra hele landet.

Står i kø
Frisørsalongane står i kø for å få lærlinger frå Årstad videregående skole. I tillegg til ordinær frisørklasse har man fra i høst satset på en ekstra frisørklasse etter vekslingsmodellen. Der veksler elevene mellom utdannelse i skole og opplæring i bedrift. Frisørfagets opplæringskontor garanterer læreplass.

Vekslingsmodellen går over fire år. Elevene kommer tidlig ut i lære og kombinerer læretid med skoletid. Ikke alle vet hva de vil bli når dei begynner på Årstad. På vekslingsmodellen velger eleven å bli frisør og starter utdannelsesløpet med en gang. På ordinær vg1 design og håndverk kan eleven vente til andre året med å velge fag.
Vg1 er likt for alle på design og håndverk og alle elevene får prøve alle fagene. Først det andre året velger eleven fag som frisør, tekstil, interiør og utstilling eller andre fag. Det tredje og fjerde året skal eleven i lære.

Åpningstidene for frisørsalongen er mandager 08.30-15.30, tirsdager 11.00-15.30 og fredager 08.30-12.45. Ta gjerne kontakt på tlf. 57 30 62 24.

To av elevene på frisørfaget med moteriktig frisyre og sminke under motehow på Årstad videregående skole tidligere i år. Foto: Bjarte Brask Eriksen.

To av elevene på frisørfaget med moteriktig frisyre og sminke under motehow på Årstad videregående skole tidligere i år. Foto: Bjarte Brask Eriksen.