Cup-ekspertene fra Baune og Nymark

Nymark/Baune jenter 16 har gjort det meget bra cupene de har vært med i i år. I Foto: Baune/Nymark.

Tap i serien og suksess i cuper er fasit for 2015 for Nymark/Baune jenter 16. Spillerne på det sammenslåtte laget spiller helt klart best når det er cup. Laget, som består av spillere fra Baune og Nymark, spilte seg frem til kvartfinale mot Fana 1 i Lagunen Fotballfest etter blant annet 9-0 over Kringlebotn/Sædalen.

Fana 1 var i utgangspunktet råsterke på papiret, men jentene fra Nymark/Baune har gjort det skarpt både i cup og turneringsspill. Under årets Dana Cup-turnering nådde laget åttendedelsfinalen før det var slutt på moroen. Jentene kunne reise hjem som beste Nymark-lag fra Danmark hvor det var mange Nymark-lag som overbeviste.

Selv om Nymark/Baune-jentene er cupeksperter ble motstanden denne gang altfor sterk. Fana 1 vant 8-1 og dermed tok Nymark/Baune følge med de tre andre Nymark-lagene som hadde gått videre fra det innledende gruppespillet.

Nymark 1 (G14) ble slått ut i åttendedelsfinalen av Eidsvåg, som vant kampen 3-2. Nymark 1 (G13) tapte 2-1 mot Fyllingsdalen 1 i kvartfinalen, mens Nymark J14 tapte sin kvartfinale 4-3 mot Gneist 1.

Dermed var plutselig fotballsesongen 2015 over for lag i Nymark IL. Jenter 16-kampen mot Fana IL i Lagunen fotballfestival den siste offisielle fotballkamp med et Nymark-lag i aksjon dette året. Det har vært mange fantastiske stunder og selvsagt også noen tunge, men det er slik det også skal være.

Bare tap i serien

Det har imidlertid vært en annen hverdag når det er snakk om seriekamper. Det ble tap i alle kamper i høst. Ganske utrolig med tanke på prestasjonene ellers. En naturlig forklaring er nok at de aller fleste av jentene er ett år yngre enn sine motstandere og det har veldig mye å si på aldersbestemt nivå. I moderklubbene er man overbevist om at dette vil gi resultater ettehvert og kanskje allerede til neste år når motstandere vil være like gamle. Og kanskje laget da blir et serielag i tillegg til et cuplag?

Nymark Baune jenter 16 har forbedringspotensial i serien i 2016 når jentene er blitt jevngamle med motstanderne. Foto: Baune/Nymatk

Nymark Baune jenter 16 har forbedringspotensial i serien i 2016 når jentene er blitt jevngamle med motstanderne. Foto: Baune/Nymatk