Juleaktiviteter i Sambrukshuset

Løvstakkens Jægerkorps sin tambur Emil Jensen Malum og oppslager Sebastian Akse Haugen smiler fornøyd og er veldig klar for å lage julepynt. Alle bilder: Løvstakkens Jægerkorps.

De årlige juleaktivitetene i Sambrukshuset i Løvstakkveien startet med juleverksted søndag 6. desember. Både store og små koste seg i fellesskap på aktivitetene.

Torsdag 17. desember er det bakedag og søndag 10. januar juletrefest. Aktivitetene er et samarbeid mellom Løvstakkens Jægerkorps og Etat for boligforvaltning i Bergebn kommune. Damegarden og rådet til Løvstakkens Jægerkorps står i spissen for gjennomføring av aktivitetene.

Mye flott julepynt ble laget på verkstedet i Sambrukshuset.

Mye flott julepynt ble laget på verkstedet i Sambrukshuset.

Kjempejobb av Damegarden

Damegarden består av arbeidsvillige mødre til tidligere medlemmer av jægerkorpset. De syr uniformer, lager mat og hjelper til med andre praktiske gjøremål for jægerkorpset gjennom hele året. Deres innsats for Løvstakkens Jægerkorps har i alle år vært uvurderlig.

Løvstakkens Jægerkorps sitt råd for 2015 har bestått av følgende: sjef Kim Daniel Haugen, 1. kompanisjef Kjell Rune Oksnes, fanebærer Amang Kanyi, 2. kompanisjef Stine-Louice Rasmussen Hetland, 1.faneoffiser Abraham Magona, tambur Emil Jensen Malum, oppslager Sebastian Akse Haugen og adjutant Miriam Stensrud.

Fjøsnissene er godt fornøyd med utvalget til julepynt.

Fjøsnissene er godt fornøyd med utvalget til julepynt.

Eneste korps for både gutter og jenter

Løvstakkens Jægerkorps er et av byens 14 buekorps. Det er unikt i den sammenheng at buekorpset er det eneste hvor både gutter og jenter sammen kan bli medlemmer. Det har hovedsesong i perioden mars til juni måneder med eksersis og marsjering hver onsdag og søndag.

Jægerkorpset har plass til nye barn og ungdommer, og er klar til å lære bort kunnskaper enten man vil bli trommeslager eller hellebardbærer. Lederen for Løvstakkens Jægerkorps har tittelen sjef og de yngste medlemmene har tittelen soldat.

Les mer om Løvstakkens Jægerkorps