Klart for Bergen Håndballklubbs 48. Julecup

Bergen Håndballklubb J08 Rød og Blå gleder seg til Julecupen. Begge lagene starter første kamp lørdag kl. 16.24.

Lørdag inviterer Bergen Håndballklubb for 48. gang til sin tradisjonsrike Julecup.

Julecupen blir avviklet med miniturnering for aldersklassene 7-9 år og 10-11 år på stor bane lørdag og søndag. Romjulsturneringen blir avviklet fra søndag 27. til onsdag 30. desember.

Turneringsleder er Roy-Christian Natland, og turneringen blir arrangert i Haukelandshallen.

Invitasjon om å delta går ut til alle klubbene i Region Vest i slutten av september. Som tidligere år har interessen vært meget stor.

De yngste aldersklassene spiller én omgang; 7-11 år 15 minutter, 12-15 år 20 minutter og 16 år og junior 17-20 25 minutter. Sluttspill i 12-15 årsklassene spilles over 2 x 15 min med 5 minutters pause, mens 16 år og juniorklassene spilles over 2 x 20 min med 5 minutters pause.

J/G 7-9 spiller 4’er håndball på liten bane, mens  J/G 10-11 spiller 6’er håndball på hel bane med nedsenket tverrligger. Blandingslag har anledning til å delta i gutteklassen i miniturneringen for 7-11-åringer.

Premiering

I Miniturneringen J/G 7-11 blir det medalje til alle deltagere.
I øvrige klasser blir det pokal til vinnerlaget samt t-skjorte til alle som i løpet av turneringen har deltatt på finalelagene.

Viktigste inntektskilde

Julecupen er Bergen Håndballklubbs viktigste inntektskilde. Foreldrene viser stort engasjement. På Julecupen gjør mange av dem en stor innsats med å være vakter og utføre andre funksjoner.

Oversikt over kamper og resultater

BHK Jenter Blå og Rød klar for Julecupen

Blant arrangørklubbens lag som deltar i Julecupen er Bergen Håndballklubbs Jenter 08  (født i 2007), som ser frem til å spille i Julecupen. Da Årstadposten var innom treningsalen i Landåshallen var jentene nettopp ferdig med siste trening før turneringen. Etter treningsøkten var det en liten hyggestund med blant annet sjokolade og saft.

Lørdag er det alvor. For de fleste jentene er det første gang de deltar i Julecupen. Jentene er fordelt på lagene Blå og rød. Bergen HK Blå møter Bjarg Lilla, Flaktveit Rosa, Gneist Ulv J08, Sotra Brattholmen 2 og Sædalen 3.

Bergen HK Rød skal spille mot Bjarg Rød, Gneist Stjerne, Kringlebotn IL, Løv-Ham 1, Søre Brattholmen 1 og Sædalen 4. Begge lagene spiller sin første kamp lørdag kl. 15.24! Det går på minuttet på slike store turneringer. Det må være presisjon og ingen slendrian skal arrangementet gli knirkefritt. Bergen Håndballklubb har imidlertid mange års erfaringer med store cuper, og de mange dyktige funksjonærene er godt drillet.

Humøret var på topp etter siste trening før Julecupen for BHK Jenter 08 Rød og Blå.

Humøret var på topp etter siste trening før Julecupen for BHK Jenter 08 Rød og Blå.