Madeleine og Marielle Lind hedret for VM-innsats

Madeleine Lind (til høyre) mot Stephanie Suarez (USA) 2. dan Senior i ITF World Taekwon-Do Championship i Jesolo, Italia i mai. Madeleine vant øvelsen og søsteren Mariell ble nummer tre i parøvelsen «tradisjonell sparring». Foto: ITF World Taekwon-Do.

Søstrene Madeleine og Marielle Lind fra Gimleveien er blant de 13 som Hordaland fylkeskommune har hedret for særlige idrettsprestasjoner.

– Dere har lagt ned imponerende innsats, sa fylkesordfører Anne Gine Hestetun da hun hedret 13 idrettsutøvere med Hordaland fylkeskommune sin utmerkelse for særlige idrettsprestasjoner. Samtlige har tatt medaljer i store internasjonale konkurranser.

Toppnivå

– Dette er ungdommer som presterer på toppnivå. Det er kjekt å hedre dere på fylkestinget, sa fylkesordføreren og overrakte blomster og et bilde i Sveinung Iversen sin serie «Idrettsbilete».

Blant de som fikk stipend var søstrene Madeleine (21) og Marielle Lind (24) fra Gimleveien. Begge representerer Bergen Taekwondoklubb, ITF Taekwondo. Madeleine Lind vant gullmedalje mønster 2. dan og bronsemedalje i parøvelsen «tradisjonell sparring», i VM i Jesolo i Italia i mai.

Marielle Lind, Bergen vant bronsemedalje i parøvelsen «tradisjonell sparring» i samme mesterskap.

Marielle har både EM-gull og VM-sølv som senior fra før, mens Madeleine tok EM-gull i sitt første år som senior i fjor. Nå har altså også lillesøster en VM-tittel.

I fjor fikk søstrene kommunens utviklingsstipend, FYSAK-prisen, på 15.000 kroner. I tillegg fikk de Bergen kommunes tinnfat, som kun deles ut til verdens- og europamestere.

Sagt om Marielle under prisutdelingen:

«Marielle viste tidlig at hun er et usedvanlig stort talent innen Taekwon-Do og ble tatt opp på juniorlandslaget allerede som 15 åring.

Til tross for hennes unge alder har hun flere nasjonale og internasjonale topprestasjoner å vise til. Blant annet kan nevnes:

  • Gull  EM 2011 i lagmønster
  • Gull i World cup både individuelt og lag i 2012.
  • Gull EM 2012 i lagmønster

Marielle Lind er bare i starten av sin idrettskarriere og med hennes seriøsitet og treningsiver vil det helt klart komme flere topp-plasseringer fra henne i fremtiden. I tillegg til fokus på sin egen karriere bidrar hun også sterkt til utviklingen av Bergen Taekwon-Do klubbs unge talenter ved selv å jobbe som instruktør.»

-En opplagt kandidat under VM 2015

Om Marielle het det: «Marielle er i likhet med søsteren Madeleine en utøver med flere nasjonale og internasjonale meritter å vise til innenfor ITF taekwon-Do 23 år gamle Lind ble allerede i 2006 tatt opp på juniorlandslaget og har hatt en fin utvikling siden det. Etter at hun begynte å hevde seg som seniorutøver med sølv under EM i Sverige i 2010 kan hun skilte med EM-gull, VM-sølv og flere gode prestasjoner i verdenscup. Årets høydepunkt har kanskje vært to verdenscupseire og en EM-seier i lagmønster. Og Mariell er en opplagt kandidat under VM 2015.»

Det slo altså til.