Fra Bergenshallen til hockey i Canadas sørligste by

Ingrid Sandven, fra Bergen Ishockeyklubb til studentlaget til University of Windsor i Canada. Nå spiller hun i 4-nasjonersturnering i Amiens i Frankrike. Foto: Bergen Ishockeyklubb.

Ingrid Sandven (21), tidligere keeper i Bergen Ishockeyklubb, deltar fra i dag til søndag 20. desember i en 4-nasjoners turnering med kvinnelandslaget.
Turneringen går i Amiens i Frankrike. Norge skal møte Frankrike, Sveits og Tsjekkia. Ingrid Sandven spiller nå for University of Windsor i Canada og deler på keeperjobben sammen med Karoline Næss Årvik fra Rosenborg og Linnea Holterud Olsson, som spiller på det svenske laget SDE.

Utdannelse og ishockey

Ingrid Sandven reiste i fjor høst til Canada for å kombinere ishockeyspill med universitetsstudier innen økonomi og administrasjon (business administration). Før Ingrid dro  var hun en del av A-lagsstallen til Bergen Ishockeyklubbs herrelag i 1. divisjon. Hun spilte også i 2. divisjon for Lokomotiv Fana. Hun har spilt på jentelandslaget i aldersbestemte klasser.

Ingrid begynte å spille ishockey da hun var fem år. Hun startet samtidig med brødrene som er et par år eldre. Etter mange års trening og spill med gutter i Bergenshallen dro hun til et land der ishockey nærmest er nasjonalsport. Etter fullført videregående på Tertnes toppidrett og bestått engelsktest dro hun til Canada.

Slik blir Ingrid Sandven presentert på nettsiden til University of Windsor Lances.

Slik blir Ingrid Sandven presentert på nettsiden til University of Windsor Lancers.

Valgte universitet med godt ishockeylag

Hun hadde valget mellom flere universiteter, men valgte University of Windsor, som har om lag 10 000 studenter og holder til i byen Windsor i Ontario. Windsor er den sørligste byen i Canada og har i overkant av 200 000 innbyggere. Ingrid Sandven og hennes medstudenter kan glede seg over et solrikt klima med lang, varm sommer, men også gode fasiliteter når det gjelder kunstisbaner for ishockeyspill.

Ingrid hørte mer tilfeldig om Windsor. Hun måtte undersøke om universitetet hadde et godt hockeylag. Det hadde University of Windsor, og studiestedet hadde fagene hun ville studere. Derme dhavnet hun på University of Windsor Lancers.

Kanskje OL i Sør Korea i 2018

Ingrid Sandven er med i Olympiatroppens treningsprogram, men siden det norske landslaget ikke kvalifiserte seg, ble det ingen tur til OL i Sochi. – Forhåpentlig vil jeg komme til Sør Korea i 2018, sier hun i et intervju med Windsor Star.