Landås Mottak trenger julegaver, klær, sko og frisører

Interessen for å gjøre en innsats for Landås Mottak og beboerne der har vært enorm. Bort imot 600 dugnadstimer er utført for å få mottaket klar for beboere. Foto: Landås Mottak.

Landås Mottak har fortsatt behov for julegaver til beboerne. Bukser, joggedresser, barnesko i størrelse 26 og frisører som kan foreta hårklipp er også ønsket. De som hadde planer om å knytte nye vennskap ved å være med på beboerfesten tirsdag 29. desember blir imidlertid skuffet: festen er kun åpen for spesielt inviterte.

Sektoransvarlig på Landås Mottak har i første omgang vært engasjert med de samme oppgavene som alle andre ansatte: å sørge for at beboerne sitt nye hjem blir utstyrt med de mest basale og nødvendige tingene som de har rett på først, at trygghet og sikring er på plass, og at matavtaler, rutiner og informasjon faller på plass og at man får oversikt over de andre arbeidsoppgavene de ansatte er satt til å gjøre.

Enorm respons fra frivillige

De frivillige har måttet komme i andre omgang. Informasjonskoordinator skriver på Facebook-siden at man håper på forståelse for denne prioriteringen. Frivillighetskoordinator startet mandag 14. desember, men har allerede mottatt e-poster i ukevis fra de som vil delta og hjelpe til. Responsen har vært enorm.

Facebook-siden kanal for alle som vil hjelpe

Ved Landås Mottak er man glade for dette engasjementet, men det har dessverre ikke vært mulig å følge opp alle slik man gjerne ville. Landås Mottak sin nye Facebook-side vil være en del av forsøket på å rette opp i dette, slik at alle som er interessert i å hjelpe vil få en direkte kanal der ansatte på mottaket kan etterlyse behov etter hvert som de oppstår.

Beboerfesten åpen kun for spesielt inviterte

I mangelen på ressurser til å håndtere alle henvendelsene har det oppstått noen misforståelser. Beboerfesten tirsdag 29. desember, der mottaket vil dele ut gavene fra alle glade givere, er ikke åpen for publikum som ikke er spesielt invitert, og man har ikke spesifikke behov for frivillig hjelp denne dagen. Skulle det være behov for bistand, vil man komme tilbake til dette.

Julegaver, klær, sko og hårklipp

Man har fortsatt kapasitet til å ta imot julegaver. Disse kan leveres til resepsjonen, som er bemannet hele døgnet. Dersom mottaket får overskudd av gaver, vil disse komme beboerne til gode ved senere anledninger. Det er også behov for bukser og joggedresser til damer og menn (størrelsene M, L og XL) og barnesko i størrelse 26.

Man tar også med glede imot nye bomullssokker i alle størrelser. Alt av brukt tøy må være vasket. Dette kan leveres snarest i resepsjonen. I tillegg har noen av beboerne veldig lyst å klippe håret. Dersom noen frisører kunne tenke seg å stille opp frivillig, kan de ta kontakt med mottaket.

På sitt første informasjonsmøte tegnet en gutt på åtte år dette bildet til Landås Mottak.

På sitt første informasjonsmøte tegnet en gutt på åtte år dette bildet til Landås Mottak.

Kjøre beboere til arrangementer

På mottaket ser man også at det på sikt vil være stort behov for beboerne å komme seg ut av mottaket til eksterne arrangementer, og man setter stor pris på invitasjonene som har kommet om å delta på arrangementer i nærheten. Transport er også et tema som må avklares dersom beboerne skal et stykke bort fra mottaket. Foreløpig er det ikke gitt penger til beboere i akuttinnkvartering.

Alle frivillige som vil inn på mottaket, skal i prinsippet ha politiattest, og unntak skal avklares med de ansatte. Alle som vil inn, skal ha avtale med en ansatt, og vil måtte legitimere seg i resepsjonen når de kommer, og bytte legitimasjonskort mot et adgangskort. Unntak gjelder om man bare skal levere fra seg ting mottaket har bedt om, eller ved spesielle avtaler. Akkurat nå har ikke Landås Mottak kapasitet til å ta hånd om så mye mer enn det man allerede har bedt om.