Landås-idé ga køfri sending av pakkepost

Postmester Ivar Austnes ved Norgespakke-containeren på Landås postkontor i desember 2000. «Her leverer du pakkene uten å stå i kø.» Ideen ble utprøvd med stor suksess på Landås i 1999 og er fra 2000 nyttet på alle landets postkontorer.

I år er det femtenårsjubileum for et produkt utviklet på Landås som nordmenn flest har et forhold til, Norgespakken. – Nå kan du, takket være en idé klekket ut på Landås postkontor, sende Norgespakker uten å måtte stille deg i køen på postkontoret, skrev Landåsposten i sin desemberutgave i år 2000. – Man kjøper en ferdig frankert pakke, fyller den og dropper pakken i en container på postkontoret.

Postmester Ivar Austnes kunne love de lure og forutseende pakkesenderne køfri ekspedering takket være en idé som ga Landås postkontor førstepremie i en landsomfattende konkurranse. Idérike postfunksjonærer skulle fokusere på Norgespakken. Fra Landås kom to ideer, et juletre av Norgespakker og en container man kunne levere pakkene i.

Suksess på Landås i 1999, hele landet fulgte etter

Containerinnlevering av Norgespakker ble prøvd med stor suksess på Landås postkontor på Landåstorget i førjulsrushet i 1999, og i 2000 fulgte alle landets postkontor etter. – Trolig fører ideen til mindre frustrasjon og irritasjon for mange mennesker, så fremt de har kjøpt Norgespakke, skrev Landåsposten.

Landåspostens oppslag i desember 2000 om Norgespakke-ideen på Landås postkontor som ga køfri innlevering av pakker.

Landåspostens oppslag i desember 2000 om Norgespakke-ideen på Landås postkontor som ga køfri innlevering av pakker.