Orkan i kastene på Ulriken, 15 grader kaldere neste onsdag

Nesten snøbare Ulriken kan se fristende ut i dag, men med orkan i vindkastene er ikke en fjelltur å anbefale.

Ulriken er ikke stedet i dag. I formiddag har vindkastene vært av orkan styrke. Også i lavlandet er det sterk vind. I 12-tiden var det liten kuling på Florida, mens Ulriken hadde full storm. Vindkastene på Florida var oppe i 20,9 sekundmeter, dvs akkurat innenfor grensen for liten storm. På Ulriken var vindkastene oppe i 38,5 sekundmeter, mens grensen for orkan går ved 32,7 sekundmeter.

I Årstad merkes vinden spesielt godt i Landås-området med kraftige fallvinder ned fra Landåsfjellet.

Også i går formiddag var det sterk vind i Bergen, men vinden roet seg noe utover ettermiddagen før den tiltok i styrke i natt.

15 grader kaldere om en uke

Temperaturen er meget høy for årstiden, 11,0 grader på Florida og 5,9 grader på Ulriken klokken 12.20. Neste onsdag kan vi regne med -4 grader, altså 15 grader kaldere.

Værvarselet fra Meteorologisk institutt for Bergen forteller om stiv kuling fra sørsørøst. På land merkes stiv kuling slik: «Hele trær rører seg, vanskelig å gå mot vinden». Vinden ventes å minke til liten kuling i kveld og i natt til frisk bris. Fra i kveld blir det regn og regnbyger, som stort sett fortsetter utover morgendagen.

Rakettoppskyting i 2 grader og oppholdsvær

Når nyttårsrakettene skytes opp, kan vi regne med 2 grader, stort sett opphold med gløtt av måne og stjerner og frisk bris fra sørsørøst.

Lang, tørr start på 2016

Når folk våknet 1. nyttårsdag og det rekordvåte året 2015 er historie, er det starten på en lang periode med tørt og til dels pent vær med vind fra sørøst. Temperaturen vil gå nedover fra 5 grader fredag og 2-4 grader lørdag til et par grader under 0 – hele døgnet – fra søndag.