Frifunnet for å ha kastet kopp som traff festdeltager

En årstadkvinne i 40-årene er i Bergen tingrett dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for ni tilfeller av tyveri og to tilfeller av erverv og oppbevaring av narkotika.

En mann i 30-årene er i Bergen tingrett frifunnet etter at han under en fest på Landås ble irritert av en kvinne, kastet en kopp mot en vegg og traff en annen person. Vedkommende ble påført tre kuttskader i pannen som måtte sys med til sammen 12 sting. I tingretten erkjente mannen seg skyldig etter tiltalen. Aktor hadde lagt ned påstand om fengsel i 21 dager med fradrag av 2 dager for utholdt varetekt.

En gruppe ungdommer, blant den dømte, var en natt i september på et utested i sentrum. Det ble avtalt at de skulle dra til en leilighet på Landås på nachspiel. Mannen i 30-årene hadde drukket alkohol og var beruset. Under drosjeturen og da de kom til festen, snakket mannen med en kvinne som han kjente fra før. Etter hvert ønsket han ikke å snakke med kvinnen. Han opplevde at hun plaget og trakasserte han.

Ble irritert og kastet en kopp

Mannen ble sittende og spille musikk på en pc, og kvinnen fortsatt med å mase og være provoserende overfor han. Plutselig kastet han en tekopp av glass hardt mot veggen på motsatt side, tre meter unna. Koppen traff den fornærmede mannen i midten av pannen litt ovenfor øynene så koppen knuste og fornærmede begynte å blø.

Ringte politi og ambulanse

Mannen som kastet koppen i affekt gikk raskt bort til fornærmede for å hjelpe ham og ringte deretter til politiet og ambulanse. Fornærmede og mannen som kastet koppen kjente ikke hverandre fra før, og hadde ikke snakket sammen tidligere på kvelden. Det var ingen uoverensstemmelser mellom dem.

Impulshandling

Retten har kommet til at tiltalte ikke kastet koppen mot veggen i den hensikt å treffe noen, men som en impuls, uten å tenke seg om, i forbindelse med at han ble plaget av kvinnen som satt ved siden av ham. Handlingen fremstår som klanderverdig og tiltalte burde selvsagt ikke kastet koppen, men uaktsomhet er ikke straffbart i denne sammenhengen. Tiltalte ble frifunnet, men må betale 655 kroner til fornærmede for utgifter til legehjelp i forbindelse med skaden han ble påført.