Sterk start på sesongen for Bjørnar Neteland

I Soelden i Østerrike vant Bjørnar Neteland i desember kombinasjonen og tok en 3. og en 5. plass i super-G. Foto: FIS.

Bjørnar Neteland (24) har fått en sterk start på sesongen. Alpinisten fra Årstad har vist at han hevder seg blant de beste i Europacupen. I Soelden i Østerrike vant han i desember kombinasjonen og tok en 3. og en 5. plass i super-G. I FIS World Cup i Val Gardena/Groeden ble han nr. 35 i super-G og har siden fulgt opp med gode plasseringer i super-G i FIS Race i Hinterstoder i Østerrike, hvor det ble en 12. og en 13. plass i konkurranse med Europas beste i super-G-klassen.

Det er små marginer som skiller Bjørnar Neteland fra en topplassering: i Hinterstoder gikk vinneren inn til 58.78, mens Netelands 1.00.02, 1.24 sekund etter, ga en 12. plass. Da han ble nummer 13, var han 1.28 sekund etter.

Neteland deltok også i nyskapningen parallellslalåm i Alta Badia i Italia, men kom ikke tilstrekkelig høyt nok opp i kvalifiseringsrennet.

BRØDRENE NETELAND I BLOGGERNE

Utviklingsstipend

Bjørnar Neteland var blant dem fem som før jul fikk utviklingsstipend fra Hordaland fylkeskommune på 25.000 kroner til lovende utøvere i Hordaland. Målet med stipendene er å gi stimulans og anledning til videreutvikling i sin idrettsgren. Ved tildelingen blir det lagt vekt på idrettsprestasjoner, potensial og planer for videre satsing innen

Bjørnar Neteland representerer Fana IL. Han vant NM-gull i storslalåm i Hemsedal i april i fjor og har deltatt på Europacup- og verdenscuplaget. Han hadde stor framgang i fjor og satser på heltid og har som mål å være med i verdenseliten i alpin.

Bjørnar Neteland (24) har fått en sterk start på sesongen. Alpinisten fra Årstad har vist at han hevder seg blant de beste i Europacupen.

Bjørnar Neteland (24) har fått en sterk start på sesongen. Alpinisten fra Årstad har vist at han hevder seg blant de beste i Europacupen.

Satser på Europacupen

På slutten av fjorårssesongen nedprioriterte Neteland verdenscupen for å satse poeng på det nesthøyeste nivået, Europacupen. Nåløyet for å få de beste startnumrene i verdenscupen er så trangt at Neteland i stedet har satset på Europacupen. Han representerte likevel Norge i verdenscupen i Kvitfjell sammen med Aleksander Aamodt Kilde og olympiamester Kjetil Jansrud. Jansrud vant super-G og sikret seg 100 World Cup-poeng. Bjørnar Neteland ble nummer 28, 2,25 sekunder etter Jansrud i super-G. I sitt første renn i verdenscupen kjørte Neteland inn til en 56.-plass i super-G, mens beste plassering før 28.-plassen i Kvitfjell i vår var en 48. plass fra super-G-rennet i Kvitfjell i 2014.