Despina fra Gimle i landslagsstallen i basketball

Despina Angelovski (i forgrunnen) fra Gimle Basketballklubb er tilbudt plass i landslagsstallen som skal trene mot EM og nordisk mesterskap i 2017. Foto: Gimle BBK.

Despina Angelovski fra Gimle Basketballklubb er tilbudt plass i landslagsstallen for U16-lagene.

Norges Basketballforbunds Talentcamp er avsluttet, og 16 gutter og 16 jenter har nå fått tilbud om, og takket ja til, å være med videre i landslagsprogrammet. Blant de 32 ungdommene er Despina Angelovski (født 2001) fra Gimle Basketballklubb. – Dette fortjener den treningsvillige ungjenten. Vi har lenge hatt glede av ballkunstene hennes og ønsker henne all lykke til videre, skriver klubben på sin Facebook-side.

Despina Angelovska da hun for noen år siden vant Lions Club Laksevåg sin fredsplakatkonkurranse. Foto: LC Laksevåg.

Despina Angelovska da hun for noen år siden vant Lions Club Laksevåg sin fredsplakatkonkurranse. Foto: LC Laksevåg.

Glad i å tegne

Despina Angelovska bor på Damsgård og vant for noen år siden Lions Club Laksevåg sin fredsplakatkonkurranse. Despina kom til Norge fra Makedonia som firåring og har alltid vært glad i å tegne. Hun begynte å tegne portretter av familie og venner som 6-åring og sa i forbindelse med konkurransen at hun gjerne kunne tenke seg å bli kunstner når hun blir voksen.

Sportslig utvikling

Hovedmålet for Talentcampen Despina Angelovska deltok på var sportslig utvikling – både som lag og individuelt. På campen var det treningsøkter, kamper og teoriøkter der man analyserte videoer av utøvernes prestasjon på treninger og kamper. Målet var å øke bevisstgjøringen på detaljer både i forhold til teknikk og taktikk.

Trener mot EM og nordisk i 2017

Norges Basketballforbund er i gang med å forbedre sitt landslagsprogram, og det betyr bl.a. at man starter opp U16-lagene 18 måneder før laget skal delta i Nordisk mesterskap og EM i 2017. Mer og bedre trening vil over tid utvikle bedre spillere og et sterkere landslag.
Helgen 15.-17. januar er første samlingen i lagenes forberedelser mot mesterskapene i 2017.