Verdens beste basketballtrenere til Haukelandshallen i august

En del av deltakerne på Elite Basketball Camp i Haukelandshallen i august 2015. Foto: Bergen Elite Basketball.

Verdens beste basketballtrenere kommer til Bergen når basketballskolen Elite Basketball Camp arrangeres i Haukelandshallen fire dager i august. Trenere fra National Basketball Assosiation i USA kommer til Bergen for å undervise inntil 96 spillere født i 2003 og tidligere. Blant trenerne som har meldt sin ankomst er Dave Severns, som er sjef for spillerutviklingsavdelingen i Los Angeles Clippers.

Blant dem som har meldt sin ankomst til Elite Basketball Camp i Haukelandshallen i august er Dave Severns, som er sjef for spillerutviklingsavdelingen i Los Angeles Clippers. Foto: Bergen Elite Basketball.

Blant dem som har meldt sin ankomst til Elite Basketball Camp i Haukelandshallen i august er Dave Severns, som er sjef for spillerutviklingsavdelingen i Los Angeles Clippers. Foto: Bergen Elite Basketball.

Deltakerne blir delt opp i grupper på 16 spillere. Hver gruppe består av spillere med så likt basketfaglig nivå som mulig. Det legges opp til flere treningsøkter daglig samt kamper.

Det er også lagt opp til undervisning av trenerne, med blant annet tilrettelagt orienteringer av NBA-coachene hver morgen. I lunsjen legges det opp til presentasjon av faglige tema. Etter dagens trening vil de norske trenere kunne gjennomføre egne samtaler med NBA-coachene.

Deltakerne kan se frem til sunn mat under hele campen – frokost, samt varmt måltid til lunsj pluss så mye frukt de orker å spise – hele tiden.

Full konsentrasjon om treningen

Det vil være streng adgangskontroll i Haukelandshallen under gjennomføringen av arrangementet for å ivareta ungdommenes sikkerhet samt for å holde skuelystne borte. For å skape god kvalitet i undervisningen er det viktig å minimere forstyrrende elementer.

Det vil maksimalt være plass til 96 spillere på Elite Basketball Camp 2016. Dette blir gjort for å sikre en høy basketfaglig og pedagogisk kvalitet på undervisningen.

Deltakelse på campen koster ikke særlig mye mer enn andre camper i Norge – fordi arrangøren, Bergen Elite Basketball, har idealistiske ambisjoner med Elite Basketball Camp – og ikke primært økonomiske motiver.

Bergen Elite Basketball ble opprettet for noen år siden for å fungere som breddeklubbenes elitesatsing. Kompetanse fra eliteklubben skal tilbakeføres til de deltakende breddeklubbene. Klubben har foreløpig et kvinnelag som spiller i Kvinneligaen.