Nå vedtas boligsoneparkeringen, innføres i løpet av året

Parkeringsoblat må man ha hvis man bor i strøkene som nå får boligsoneparkering. 3600 kroner året for en bil, 9000 kroner for to biler.

Onsdag vedtar bystyret innføring av boligsoneparkering på Løvstakksiden, Minde og deler av Landås. Bileiere bosatt i området må betale 3600 kroner året for å parkere, men vil til gjengjeld lettere finne parkeringsplass. For bil nummer 2 må man betale 5400 kroner året. Om lag halvparten av bilene i de aktuelle områdene hører ikke hjemme i strøket.

Boligsoneparkeringen skal innføres etter modell fra eksisterende boligsoner. Før iverksetting skal skilting, soneavgrensning og håndheving bestemmes. Ordningen ventes innført i løpet av året.

Fra 0 til 30 000 kroner året

Det meste av fremmedparkeringen vil forsvinne på dagtid når man må betale 150 kroner dagen (08-23), 750 kroner uken, 3000 kroner måneden og 30 000 kroner året for de 200 dagene man er på jobb. Lørdager (08-17) må man betale 100 kroner. For én time er prisen 10 kroner.

Halvparten av bilene er fremmedparkering

Både byrådet og Komité for miljø og byutvikling støtter forslaget om utvidelse av ordningen med boligsoneparkeringen. Iverksetting av boligsoneparkering i sonene 28 Stadion, 29 Minde, 12 Solheimsviken, 24 Solheim og 30 Minde vest har høyest prioritet i det videre arbeidet. I deler av området utgjør fremmedparkeringen over halvparten av bilene.

Gyldenpris (sone 13), Langhaugen (sone 31) og Fridalen (sone 32) har litt lavere prioritet, men erfaring tilsier at ved innføring av boligsoneparkering velger bilistene nærmeste område med gratis parkering.

– Boligsoneparkering for bare én bil per boenhet

Da saken var oppe i Komité for miljø og byutvikling, foreslo Tina Åsgård (SV) at det blir lagt frem sak om endring av boligsoneordningen slik at det kun blir anledning til med boligsoneplass for maksimalt én bil per boenhet. Dette forslaget fikk imidlertid bare SV og MDG sine stemmer.

Les andre saker om boligsoneparkering

Sonene 28 Stadion, 29 Minde, 12 Solheimsviken, 24 Solheim og 30 Minde vest får etter planen boligsoneparkering i løpet av året. Gyldenpris (sone 13), Langhaugen (sone 31) og Fridalen (sone 32) har litt lavere prioritet.

Sonene 28 Stadion, 29 Minde, 12 Solheimsviken, 24 Solheim og 30 Minde vest får etter planen boligsoneparkering i løpet av året. Gyldenpris (sone 13), Langhaugen (sone 31) og Fridalen (sone 32) har litt lavere prioritet.