Fem dager med kaldt vintervær, fredag kommer regn, mildvær og glatte veier

Solnedgang på Landås i går, 16.1.2016. Vi kan vente 4-5 slike ettermiddager før regn og mildvær overtar fra fredag.

Nyt – eller hold ut – vinterværet i fem dager til. Fredag starter en periode med mildvær og regn. I Conrad Mohrs vei på Minde og på Fantoft var det -12 grader i morges, Årstadområdet for øvrig hadde mellom -5 og -11. Fredag blir det +4, vind og regn fra sørøst.

Med klart og stille vintervær blir det store temperaturforskjeller i Bergensdalen. I 7-tiden i morges hadde de fleste værstasjonene i området mellom -5 (Øvre Kolstien) og -10 grader. Kaldest var Conrad Mohrs vei med -12 og Jonas Lies vei med -11,3. Laveste temperatur i distriktet hadde Wernersholmveien på Hop med -15. Klokken 07.20 var det høyere temperatur på Ulriken (-5,2) enn på Florida (-6,6).

Skyet og vind mandag

Det blir lite vind i dag. Med lite sirkulasjon i luften vil nok enkelte områder i Årstad få langt lavere maksimumstemperaturer enn -1, som Meteorologisk institutt regner med blir dagens høyeste temperatur på Florida. Mandag blir det skyet og mellom -2 og 0 grader i løpet av døgnet. Lett bris burde gi brukbar luftkvalitet.

Tre dager med pent, kaldt vintervær

Fra tirsdag til torsdag ventes pent vær, med kuldegrader hele døgnet. Mellom -1 og -5 på Florida og svak vind, noe som kan gi dårligere luftkvalitet.

Obs på glatte veier når regnet kommer

Fredag blir det skyet og laber bris fra øst. Om ettermiddagen stiger temperaturen til ca. 4 grader og det antydes ca. 6 mm nedbør. Varselet er imidlertid noe usikkert. Med steinhard snø på fortau og veier betyr det dager med farlige forhold både for gående og kjørende.

Mildvær og mye regn

Fra lørdag til mandag ventes laber bris mellom sør og vest, 5-6 grader hele døgnet og anslagsvis 35 mm nedbør.