Årstadkvinne dømt til 90 dagers fengsel for tyverirunde i narkorus

En årstadkvinne i 40-årene er i Bergen tingrett dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for ni tilfeller av tyveri og to tilfeller av erverv og oppbevaring av narkotika.

En årstadkvinne i 40-årene er i Bergen tingrett dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for ni tilfeller av tyveri og to tilfeller av erverv og oppbevaring av narkotika.

Hun er domfelt for vinnings- og narkotikakriminalitet 14 ganger tidligere, sist i august 2014 da hun ble dømt til fengsel i 7 måneder. Hun ble løslatt fra soning av siste dom i midten av februar, bare noen dager før hun begikk forholdene hun nå er dømt for. Samtlige lovbrudd ble begått da hun i februar/mars hadde en sprekk og ruste seg. I retten erkjente hun samtlige forhold. Forsvarer bad om samfunnsstraff da kvinnen står i boligkø og venter på ny bolig. Fengselsstraff ville gjøre at hun rykker bakover i køen.

Alt tyvegodset ble funnet

Tyveriene skjedde fra butikker og kontorer i sentrum. Blant annet stjal hun bærbare pcer, lommebøker med kort og kontanter, øredobber, strikketøy, klær, sko og vesker med diverse innhold. Fra kontoret til en av byens profilerte advokater tok hun et etui med bilnøkler. Gjenstander fra samtlige forhold ble funnet, enten på tiltalte eller hjemme hos henne

Ved to tilfeller ble hun pågrepet med narkotiske stoffer.

Ville ikke stjele, bare oppbevare

I oktober tok hun en lommebok med diverse innhold samt en ryggsekk med blant annet en mobiltelefon og diverse dokumenter fra en Toyota varebil som var parkert i Møllendalsveien.

Tiltalte forklarte hun at hun kom forbi varebilen som sto parkert med nøkkelen i førerdøren. Hun åpnet døren og tok ut en sekk som hun tenkte å levere til vaktmesteren i hybelhuset hun bodde i for at han skulle levere den tilbake til fornærmede. Han var imidlertid ikke på sitt kontor, og tiltalte tok derfor sekken inn på rommet sitt.

Det var derfor, ifølge forklaringen, ikke hennes mening å stjele tingene i sekken. På spørsmål om hvorfor hun ikke bare kunne låse av bilen, ta ut nøkkelen og levere den til vaktmesteren, hadde hun imidlertid ikke noen god forklaring på det.

Politiet ble varslet om forholdet da ansatte like ved hadde sett på overvåkingskamera at tiltalte hadde åpnet bilen og tatt med seg noe derfra.

Ifølge filmen har tiltalte åpnet bildøren og tatt ut en grønn mageveske. Tiltalte bar da på både sin egen veske og denne magevesken. Etter bare noen meter stoppet tiltalte og bøyde seg ned. Da hun gikk videre, bar hun bare på sin egen veske.

Endret forklaring fire ganger

Da en politibetjent kom inn på rommet hennes og gjorde henne kjent med hva hun var mistenkt for, benektet hun enhver befatning med forholdet. Etter at politibetjenten hadde funnet fornærmedes mobiltelefon i sengen hennes, forklarte hun at den hadde hun kjøpt for to timer siden.

Da fornærmedes førerkort og andre ting tilhørende fornærmede ble funnet i sengen hennes, forklarte hun at hun hadde fått disse tingene av en fyr som hadde bedt henne ta vare på det.

Inne på vaskerommet ble så fornærmedes mageveske funnet.

Kvinnen forklarte da til politibetjenten at det var en mann hun ikke ville navngi som hadde begått tyveriet. Først etter å ha blitt konfrontert med hva overvåkingsvideoen viste, ga hun samme forklaring til politibetjenten som hun ga i retten.

I formildende retning ble det lagt vekt på at tiltalte har erkjent straffeskyld for samtlige forhold og gitt en uforbeholden tilståelse så langt hun har kunnet huske. Samtlige forhold ble begått i rus. Hun hadde holdt seg bort fra kriminalitet fra høsten 2010 til 2014.