Få gratis energiråd fra ingeniørstudenter

50 ingeniørstudenter fra Høgskolen i Bergen klare til å gi deg gode energiråd. De vil hjelpe deg å velge de beste energismarte tiltakene for boligen din. Foto: Naturvernforbundet.

Fryser du i vinterkulden og kunne tenke deg en bedre energiløsning, med behagelige inneklima og lavere fyringsutgifter? Ingeniørstudenter ved Høgskolen i Bergen på Kronstad gir nå bergensere gode energiråd helt gratis.

Den mest miljøvennlige energien er den vi ikke bruker. Samtidig kan det være vanskelig å vite hvilke energitiltak som er best å gjennomføre i den enkelte bolig.

Nå står 50 ingeniørstudenter fra Høgskolen i Bergen klare til å gi deg gode energiråd. De vil hjelpe deg å velge de beste energismarte tiltakene for boligen din.

Begrenset antall plasser

Har du lyst til å få besøk av en studentrådgiver?  Meld deg på her: bit.ly/energiråd. Vær rask, det er begrenset med plasser.

Rådgivningen gjennomføres i februar. Studentrådgiverne gjennomfører først en befaring. På bakgrunn av denne befaringen lager de en energirapport som beskriver potensialet for energisparing og foreslår konkrete tiltak for boligen din.

Verdifull erfaring
Studentene har gjennomført et tredagers energirådgiverkurs for å kunne bli studentrådgiver. De fleste har også tatt relevante kurs som del av utdanningen sin, og har både interesse og viktig kunnskap om feltet. De er imidlertid ikke profesjonelle energirådgivere. Derfor kan kvaliteten på rådene variere. Gjennom ordningen får de verdifull erfaring og praksis, og anledning til å videreformidle den kunnskapen de har opparbeidet seg gjennom studiene.

Prosjektet er et samarbeid mellom Høyskolen i Bergen, Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening og Naturvernforbundet og er støttet av Husbankens kompetansetilskudd, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Få mer informasjonDu kan også bruke energiportalen.no for å se hvor mye energi du kan spare på energitiltak i boligen din, eller oljefri.no for å fjerne oljetank eller installere fornybar oppvarming. Enova gir også økonomisk støtte til flere energismarte tiltak. Se hvilke på tilskudd.enova.no.