To førsteplasser til Bergens Turnforening i Norgescupen i Rytmisk Gymnastikk

I juniorklassen ble det dobbelt til Bergens Turnforening i duo; førsteplass til Hedda Hansson og Lovise Sørby, andreplass til Tiril Teige Thomassen og Karoline Barstad Eide. Foto: Bergens Turnforening.

Bergens Turnforening arrangerte Norgescup (24Cup) i Rytmisk Gymnastikk i Turnhallen i helgen. Det ble førsteplasser på Ingrid Bratsberg (12) i yngre junior og i juniorklassen, der det ble dobbeltseier i duo, førsteplass til Hedda Hansson og Lovise Sørby, andreplass til Tiril Teige Thomassen og Karoline Barstad Eide.

Ingrid Bratsberg (12) vant yngre junior klasse internasjonal 3-kamp (nivå 4). Foto: Bergens Turnforening.

Ingrid Bratsberg (12) vant yngre junior klasse internasjonal 3-kamp (nivå 4). Foto: Bergens Turnforening.

Ingrid Bratsberg (12) vant yngre junior klasse internasjonal 3-kamp (nivå 4). Karoline Barstad Eide kom på sjetteplass. I 4-kamp (nivå 6) ble Ingrid nummer 4, Hedda Hansson nummer 5 og Lovise Sørby nummer 6.

Stevnet var første kvalifiseringskonkurranse både til NM i Tromsø i april og til Nordisk Mesterskap i Danmark i mars. Det ble konkurrert i internasjonal klasse yngre junior, junior og senior individuelt og i junior og senior tropp og duo/trio. Til sammen 120 gymnaster deltok på stevnet.

For første gang på mange år stilte Bergens Turnforening med seniortropp. Laget bestod av Victoria Fagerås, Eirin Edinsen, Emma Lillebø, Pauline Krohn Næss, og Berentine Eeg Nielsen. Foto: Bergens Turnforening.

For første gang på mange år stilte Bergens Turnforening med seniortropp. Laget bestod av Victoria Fagerås, Eirin Edinsen, Emma Lillebø, Pauline Krohn Næss, og Berentine Eeg Nielsen. Foto: Bergens Turnforening.

Første seniortropp på mange år

For første gang på mange år stilte Bergens Turnforening med seniortropp. Klassen ble vunnet av av Asker, med BT på fjerdeplass. BT-troppen bestod av fem av de eldste jentene, Eirin Nordli Edinsen (18), Berentine Eeg Nielsen (17), Emma Lillebø (16), Victoria Fagerås (15) og Pauline Krohn Næss (15). Troppen fremførte to programmer, begge laget av Svetla Slavova, verdensmester på tropp to ganger. Jentene skal delta i tropps-NM i Skjeberg i slutten av februar.