Årstad ILs jenter 16 klar for første runde i Bringserien

Årstad Jenter 16 spiller denne helgen de tre første kampene i Bringserien. Her er laget med trener Tommy Sørsdal. Foto: Årstad IL.

Årstad ILs jenter 16 spiller denne helgen i den første runden i Bringserien, den nasjonale serien for de beste håndballagene i 16-årsklassen. Lagene har kvalifisert seg via spill i regionale serier i første del av sesongen. For å komme med i Bringserien etter nyttår, må man være blant de tre beste i 1. divisjon etter halvspilt serie.

Åpner mot revansjelystent Gneist-lag

Bringserien består av 48 lag fordelt på fire avdelinger. Årstad spiller i avdeling 4 og møter Larvik Turn, Tiller, Tromsø, Storhamar, Reistad, Stabæk, Nærbø, Byåsen, Fjellhammer, Gneist og Randesund. I første runde møter Årstad Gneist, Stabæk og Tromsø. I åpningskampen blir det trolig et knallhardt oppgjør mellom to bergenslag: Årstad slo nemlig Gneist 10-6 og 15-12 i Julecupen for noen uker siden.

De neste rundene spilles 21. februar og 6. mars, mens fjerde runde 15. til 17. april er en fellesrunde. Nasjonalt sluttspill mellom de beste lagene i hver avdeling avvikles 6. til 8. mai.

Årstad IL har hele 31 lag med i seriene denne sesongen, fra gutter 07 til menn og kvinner senior.

Klubben har to håndballag i jentenes 16-årsklasser. Jenter 16 1 kan se tilbake på en meget sterk høstsesong i kretsserien. Etter 7 kamper og avsluttet serie ble laget nummer 2 med 12 poeng etter 6 seire og 1 tap. Fana vant med bare seire.

10 kamper, 7 seire, 1 uavgjort, 2 tap

Her er resultatene i de ti siste seriekampene:

Årstad-Åsane 2 35-20

Stord-Åsane 17-39

Fana-Årstad 37-21

Fyllingen-Årstad 15-27

Årstad-Os 17-16

Årstad-Løv-Ham 53-10

Førde-Årstad 20-34

Årstad-Sotra 19-19

Årstad-Fana 27-28

Nore Neset-Årstad 19-30

Seier i Julecupen

Årstad gjorde det også meget bra i Bergen Håndballklubbs Julecup. Laget vant sin avdeling med bare seire og solide 59-30 i målforskjell. Også i sluttspillet ble det seier, Årstad vant 20-18 over Åsane 1. I helgen blir det altså nytt møte med Gneist, som nok vil prøve å tukte Årstad etter tapene i Julecupen.

Kaptein på Årstad J16 1 er Tuva Reinertsen Monsen og trener er Tommy Sørsdal.