Baune sørget for mat og drikke til beboere fra Landås Mottak

På barnebasen på Landås Mottak lærte de fredag om frukt og grønnsaker. Etterpå var det bingo. Om søndagene er Åpen hall i Landåshallen et populært sted for både barn og voksne fra mottaket. Foto: Landås Mottak.

Landås Mottak takker Sportsklubben Baune og Åpen hall på Landås for et fantastisk integreringsinitiativ. Da det ble kjent for arrangørene av Åpen hall i Landåshallen at beboere på asylmottaket ikke har fått utbetalt pengestøtte, smelte de like godt til med å spandere drikke og kaker/vafler på beboerne to søndager slik at de og skulle kunne få ta med barna og komme uten å føle seg utenfor.

– Det er slike tiltak fra nærmiljøet som varmer så veldig om hjertet og er akkurat det som skal til for at mennesker skal føle seg inkluderte, skriver Landås Mottak på sin Facebook-side. -Det er også godt å få arbeide for en bedrift som Norsk Folkehjelp å kunne tilby seg å dele regningen.

Trenger sko, jakker og gensere

Ellers er det fortsatt behov for hjelp utenfra for beboerne på Landås Mottak. Nå trengs det damesko i størrelse 37-38 og herresko i størrelse 43-44. Slik været var sist uke, og som det sikkert blir senere i vinter, er gode og varme vintersko både ønskelig og nødvendig. Ellers trengs det vanlige hverdagssko. Det er ikke behov for pyntesko. Når det gjelder herrebukser og herrejakker mangler man særlig i de største størrelsene. Til damer trengs lange jakker og lange gensere.

Takket være flott innsats fra gavmilde bergensere er det ikke lenger behov for leker og småbarnstøy nå. Ellers blir medarbeiderne på Landås Mottak veldig glade om det som leveres inn sorteres etter dame/herre/barn.

Sko og klær kan leveres fortløpende i resepsjonen på den gamle høyskolen i Landåssvingen. Resepsjonen er døgnbemannet og nummeret dit er 948 48 806 dersom du står utenfor og vil inn.