12 løpere fra Bergen Kunstløpklubb klar for LM-NM i Bergenshallen

Thea Karlstad (til venstre) og Silja Anna Skulstad Urang representerer Bergen Kunstløpklubb i juniorklassen. I forårets LM-LM ble det førsteplass på Silja i klassen novice. Det var første gang på mange år at en utøver fra Bergen vant en klasse i kunstløp-NM.

Hele 12 løpere fra Bergen Kunstløpklubb er blitt tatt ut av Norges Skøyteforbund til Norgesmesterskapet og Landsmesterskapet i kunstløp 5. – 7. februar på hjemmebane i Bergenshallen. I tillegg er fire reserveløpere fra BKK tatt ut.

I forårets LM-LM ble det førsteplass på Silja Anna Skulstad Urang i klassen novice. Det var første gang på mange år at en utøver fra Bergen vant en klasse i kunstløp-NM. I år stiller hun i juniorklassen. Silja Anna kunne også se tilbake på et godt gjennomført Nordisk mesterskap i Stavanger februar. Det var 16 år siden sist en løper fra Bergen var kvalifisert til å delta i et Nordisk mesterskap. Silja Anna kom på 15. plass av 19 løpere. I friløpet fikk hun en 14. plass.

Ingrid Louise Vestre ble nummer 5 i LM-NM i klasse debs i fjor. I år stiller hun i novice.

Andrea Nilsen ble nummer 3 i basic i fjor og stiller i samme klasse i år.

Følgende løpere er tatt ut til å delta i LM-NM:

Basic (Landsmesterskap)

Andrea Nilsen og Ellen Lerum. Reserver:

Kristin Krogh Mehammer og Frida Marie Sagberg.

Debs (Landsmesterskap)

Malene Johansen Trengereid. Karen Koller Løland, Tiril Omholt, Ann Charlott Dimcevska, Irina Karen Astorga, Edle Marlene Hauge Kjellsen ogMalin Haara. Reserve: Sara Langeland Færevaag.

Novice (Landsmesterskap)

Ingrid Louise Vestre. Reserve: Klara Arima Blitzner.

Junior (Norgesmesterskap)

Silja Anna Skulstad Urang og Thea Karlstad