Trappen fra Lægdene til Sollien skal dekoreres med mosaikk

Trappen fra Lægdene til Sollien skal dekoreres med mosaikk. Fra grått og trist til fargerikt og flott.

Vil du bli med å lage noe morsomt av noe ødelagt? Den lange, grå trappen som går fra Lægdene til Sollien trenger å friskes opp, mener Bærekraftige liv på Landås. Nå samles det inn knuste og uønskede glass- og keramikkgjenstander fra hele nabolaget som ved hjelp av flittige hender skal omskapes til flott mosaikk.

Ved hjelp av mosaikk skal trappen mellom Lægdene og Sollien forskjønnes. Bilde fra Bærekraftige liv på Landås sin Facebook-side.

Ved hjelp av mosaikk skal trappen mellom Lægdene og Sollien forskjønnes. Bilde fra Bærekraftige liv på Landås sin Facebook-side.

Søndag 31. januar klokken 11.00 er alle velkommen til workshop på Bergen Hostel Montana. Det trengs ingen forkunnskaper, og workshopen er gratis. Ta gjerne med knuseting som kan brukes, og få dekorere nabolaget i mange år fremover.

-Vi begynner med å knuse, sortere og planlegge – og legge mosaikk på de første platene som skal monteres på trappen senere i år, når alt er klart. Workshopene foregår innendørs, heter det i invitasjonen.
Påmelding til: vibekekoehler@barekraftigeliv.no

Arbeid viet til musene

Mosaikk er en flatedekorasjon som er satt sammen av små tesseraer (biter) av stein, glass eller lignende i forskjellige farger som til sammen danner bilder. Ordet kommer fra latin, opus musivium, som betyr «arbeid viet til musene». (Wikipedia)

Musene det gjelder er ikke de forhatte gnagerne, men gudinner som inspirerer skapelsen av de skjønne kunstarter, sangen og dansen, litteraturen og visuelle kunstarter).

Mosaikktrappen er støttet av Bergenhus og Årstad kulturkontor. Mer informasjon: