Minnekonsert for Olav Øgaard i Slettebakken kirke søndag 21. februar

Søndag 21. februar blir det konsert i Slettebakken kirke til minne om organist Olav Øgaard, som døde 20. februar i fjor etter en ulykke under trefelling lørdag 14. februar.

Ett år etter Olav Øgaards tragiske død blir det søndag 21. februar minnekonsert i Slettebakken kirke. Fredag 20. februar 2015 døde organist i Slettebakken kirke, Olav Øgaard, etter en ulykke på gården sin i Sædalen lørdag 14. februar. Han var opptatt med trefelling etter stormen Ninas herjinger da han fikk en trerot over seg. Mange som ønsket å bidra i forbindelse med hans bortgang fikk ikke muligheten.

53 års tjeneste for Slettebakken menighet

Olav Øgaard startet som organist på deltid i Slettebakken kirke i 1961 med en deltidsstilling som organist. I 1970 ble nye Slettebakken kirke tatt i bruk og Øgaard ble ansatt i heltidsstilling. Han jobbet i kirken frem til sommeren 2014, da han gikk av for aldersgrensen.

Øgaard deltok i mange store korprosjekt, blant annet i samarbeid med Norges kirkesangforbund, og han hadde venner blant sangere og musikere langt utover Slettebakken menighet.

Konsert med vartierte uttrykk

Derfor ønsker Slettebakken menighet, i samarbeid med hans familie, å invitere til minnekonsert i Slettebakken kirke med varierte musikalske uttrykk innen korsang (barne- og voksenkor), solosang, orgel og andre instrumenter.

Familien til Olav opprettet ved hans begravelse «Olav Øgaards minnefond for unge kirkemusikere». Ved denne minnekonserten vil det bli anledning til å støtte opp om dette fondet ved å gi en gave i stedet for inngangspenger.

Etter konserten inviteres det til samtale og kaffe/te i menighetssalen. Alle er velkommen til konsert i Slettebakken kirke søndag 21. februar kl. 18.00.