Jenter fra Bergens Turnforening til nordisk mesterskap i RG

Lovise Sørby og Ingrid Bratsberg fra Bergens Turnforening er med på det norske laget i nordisk mesterskap i rytmisk gymnastikk i Danmark i mars. Foto: BT.

12-åringene Lovise Sørby og Ingrid Bratsberg fra Bergens Turnforening er med på det norske laget i rytmisk gymnastikk som skal konkurrere i nordisk mesterskap i Taastrup i Danmark 11. til 13. mars. Fire tropper, fem junior- og fem seniorgymnaster er tatt ut på det norske laget.

Lovise er fra Bergen, mens Ingrid bor i storbyen Nizjnij Novgorod i Russland sammen med sin russiske mor og norske far, som kommer fra Harstad. Hun går på sportsskole og kom i fjor i kontakt med Bergens Turnforenings trener Siri Kornstad. Resultatet ble blant annet at hun ble medlem av Bergens Turnforening. Ingrid har både norsk og russisk statsborgerskap og kan derfor konkurrere for Norge. Hun er i Norge for å trene mange ganger i året og representerer både BT, Norge og klubben hjemme i Nizjnij Novgorod. Nivået der er meget høyt, med fem OL-vinnere siden 2000.

Lovise og Ingrid