Monteringen av Småpudden utsatt til midten av mars

Klaffene til Småpudden testes nå på verftet i Polen.

Monteringen av Småpudden, gang- og sykkelbroen over Damsgårdssundet, er utsatt i to uker og starter mest sannsynlig i midten av mars. Det betyr at man trolig ikke får prøvd broen til fots eller med sykkel før et stykke ut i mai.

Klaffene til Småpudden testes nå på verftet i Polen. Justeringen av klaffene gjør at man utsetter monteringen i Bergen med to uker.

Det meste av stålkonstruksjonen er klart for transport med båt fra Polen til Bergen.

For å slippe to runder med båt og lengre monteringstid i Bergen, venter man med transporten til alt er ferdigtestet i Polen.

Fullskalatesting

De siste ukene har man arbeidet med fullskala prøvemontering av Småpudden på verftet i Polen.

Småpudden har to bevegelige klaffer som kan løftes og lukkes. Nå justeres disse bevegelige komponentene på verftet i Polen, og det er dette arbeidet som tar et par uker lengre tid enn forutsatt.

Monteringen er derfor utsatt med to til tre uker, fra uke 9 til sannsynligvis uke 11, dvs uken som begynner med mandag 14. mars.

Broen monteres på plass

Småpudden ankommer i fem seksjoner fra verftet i Polen, og skal monteres på seks fundamenter som allerede er på plass i Damsgårdssundet.

Klaffene til Småpudden testes nå på verftet i Polen.

Klaffene til Småpudden testes nå på verftet i Polen.

Stenger Damsgårdssundet

Damsgårdssundet må stenges under monteringen av broen. Dette arbeidet tar ca. fem dager, med en planlagt oppstart 26. februar. Det kan bli forsinkelser som følge av dårlig vær.

San Marino ny 27,12

Seilingshøyde før og etter

Etter at Småpudden er montert, er seilingshøyden 4,5 meter. Båter lavere enn dette kan fritt seile under Småpudden fra ca. 20. mars.

Åpner klaffene i mai

Du kan gjøre deg klar til et spektakulært syn i midten eller slutten av mai. Fra da kan broklaffene åpnes, slik at større båter kan seile gjennom Damsgårdssundet.

I Damsgårdssundet er fundamentene for Småpudden klar. Foto: Bergen kommune.

I Damsgårdssundet er fundamentene for Småpudden klar. Foto: Bergen kommune.

landås-bilverksted