Kurt Ove Mæland med singel om foreldre-utfordringer

Kurt Ove Mæland slipper sitt nye album «Kom Helt Inn» torsdag 15. september. Foto: Victoria Grammofon.

26. februar var den blinde bergenseren Kurt Ove Mæland tilbake med singelen Gi Deg Alt (Victoria Grammofon). I høst kommer selve albumet. Mæland bodde i om lag 10 år på Minde, men bor nå i Åsane.

Mæland er tidligere journalist i NRK og Kystradioen, og har gjennom årene gjort det bra i flere musikkonkurranser, fra Kronstadfestivalen på 80-tallet til NRKs kåring av tusenårslåten.

Gi Deg Alt er en vise om utfordringene ved å følge opp sitt barn, som nå har blitt tenåring. En vise mange vil kjenne seg igjen i. Mæland selv beskriver den slik: – …Gi Deg Alt berører tilkortkommenheten en far kan føle når barna dundrer inn i tenårene. Ulike mennesker legger ulik følelse og mening i møtet med sangen. Den rommer mange ulike fasetter i det samspillet som kalles kjærlighet.

Låten er mikset av Grammy-vinner Thomas Juth (Sverige), som har jobbet med blant andre Jamie Cullum, A-ha og Jesse Y Joy.

Singelen er den første av to som kommer før selve albumet slippes i september. Hør Gi Deg Alt under og på Spotify.

 

Spilt med Odd Nordstoga og Thomas Numme

Kurt Ove Mæland har aldri latt seg stoppe av at han er blind. Derfor har han blitt en erfaren artist med store musikalske øyeblikk bak seg. Han har spilt i band med henholdsvis Odd Nordstoga og Thomas Numme, og skrevet musikk for Atle Halstensen (musikalsk leder på Spellemannsprisen).

Høsten 2014 kom debutalbumet Takk som høstet lovord fra Norsk Viseforum, og flere bejublede konserter etterfulgte. Den gang som nå har han med seg bandmedlemmene Einar Kaslegard, Dag Roness, Hildegunn Mellingen, Eirik Børsheim og Marius Mathisen.

landås-bilverksted