Ingen Rivertonpris på Ingebjørg Berg Holm

Ingebjørg Berg Holm fra Pinnelien var blant de nominerte til Rivertonprisen for 2015. Foto Og Arkitekter.

I dag ble det kjent at Rivertonprisen for 2015 tildeles Kjell Ola Dahl for kriminalromanen «Kureren». Det er andre gang han vinner Rivertonprisen.

Blant de nominerte var Ingebjørg Berg Holm, interiørarkitekt hos Og Arkitekter og bosatt i Pinnelien på Kronstadhøyden med mann og to barn. Hun var nominert for sin debutroman «Stjerner over, mørke under», som hun ga ut i fjor på Schibsted – nå Vigmostad & Bjørke.

Om Kjell Ola Dahls roman skriver juryen blant annet at han har skrevet en svært kunnskapsrik, intelligent og troverdig kriminalroman.

Rivertonprisen

Rivertonprisen – «Den gylne revolver» – deles ut hvert år av Rivertonklubben, og skal gå til forfatteren av årets beste norske kriminallitterære arbeid enten det gjelder en roman, novellesamling, skuespill, originalmanus for spillefilm, fjernsynsdrama, eller radioteater. Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening og De norske Bokklubbene. Det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren. Prisen og klubben er oppkalt etter forfatteren Stein Riverton, som var Sven Elvestads psevdonym som krimforfatter.