Ni kunstnere går sammen om nytt galleri på Landås

Eva Rognvik er mester for dette maleriet.

Ni kunstnere har gått sammen om å lage og drive et galleri med takhøyde i Kristofer Jansons vei 26 på Landås, like ovenfor Sletten Senter. Det heter Galleri Fantasi og blir åpnet lørdag 2. april klokken 14.00. Varaordfører Marita Moltu vil foreta åpningen.

De ni kunstnerne arbeider med forskjellige kunstneriske uttrykk. Sammen med informasjonssenteret Hieronimus på Landås har de laget et lenge etterlengtet utstillingsvindu for resultat av maleglede, kreativitet og kunst i bydelen. Galleriet skal være et sted der man kan kjøpe kunst i alle prisklasser.

Lek med farger og bilder

Intensjonen er mangfold, skaperglede og kunst. Galleri Fantasi skal pulsere, og det skal kunne stå støtt sammen med mengden av andre gallerier i Bergen. Gleden av lek med farger og bilder skal få galleriet til å skinne.

Vegg for gjestekunstnere

På åpningsdagen er det galleriskaperne som stiller ut egne arbeider. De vil presentere maleri, grafikk, keramikk og glasskunst. Senere vil andre kunstnere få anledning til å stille ut på en vegg de kaller «den grå veggen».

De som driver Galleri Fantasi er:
Kari Berger – keramikk
Eva Rognvik – maleri, keramikk
Viljar Garmannslund – maleri
Ruth Borge – maleri, grafikk, keramikk
Eli Thornquist – maleri, kunsthåndverk
Berhanu Mekonen – maleri
Torunn Bjørkhaug – maleri
Anne Gunn Oxholm – grafikk
Nina Sævrøy – glasskunst

Les også: andre aktuelle kultursaker

Nydelig bilde fra en vakker strand. Ruth Borge er kunstneren.

Nydelig bilde fra en vakker strand. Ruth Borge er kunstneren.

Viljar Garmannslund har laget dette nydelige bildet. Viljar arbeider i fargehandelen på Slette Senter. For mange vil Viljar være kjent for sine flotte illustrasjoner i boken om Concordia, en vandring i barndommens Bergen slik byen var for mange i 1880-årene.

Viljar Garmannslund har laget dette nydelige bildet. Viljar arbeider i fargehandelen på Sletten Senter. For mange vil Viljar være kjent for sine flotte illustrasjoner i boken om Concordia, en vandring i barndommens Bergen slik byen var for mange i 1880-årene.

Ruth Borge har laget dette flotte bildet.

Ruth Borge har laget dette flotte bildet.

Keramikk laget av Kari Berger.

Keramikk laget av Kari Berger.

Maleri. Kunster: Torunn Bjørkhaug.

Maleri. Kunster: Torunn Bjørkhaug.

Berhanu Mekonen har laget dette maleriet.

Berhanu Mekonen har laget dette maleriet.

Eva Rognvik er mester for dette maleriet.

Eva Rognvik er mester for dette maleriet.