BKK-jenter på landslagssamling i kunstløp

Malene Johansen Trengereid (nummer 3 foran fra venstre) og Ingrid Louise (nummer 4 fra venstre) sammen med elitelaget og utviklingslaget. Bakerst trener på landslagssamlingen, Michael Huth. Foto: Norges Skøyteforbund.

I helgen, 16.-17. april, var det landslagssamling i kunstløp i Oslo. Norges Skøyteforbund tok ut to løpere fra Bergen Kunstløpklubb som fikk æren av å delta på samlingen: Malene Johansen Trengereid (13) og Ingrid Louise Vestre (13).

Begge har hatt flere pallplasseringer denne sesongen i henholdsvis klassene Debs og Novice, og Malene ble i vinter Landsmester 2016 i klassen Debs.

Trener på landslagssamlingen var Michael Huth som blant annet har vært trener for Carolina Kostner. Kostner er mest kjent for sin gullmedalje i VM i 2012 og bronse i OL i 2014, og hun har vunnet EM fem ganger. Dette var fjerde år på rad Huth var trener på denne vårsamlingen.

Irina Karen Astorga (12) fra Landås var blant deltagerne på trenerseminar. Irina Karen er blant Bergen Kunstløpklubbs lovende yngre medlemmer. Foto: Årstadposten.

Irina Karen Astorga (12) fra Landås var blant deltagerne på trenerseminar. Irina Karen er blant Bergen Kunstløpklubbs lovende yngre medlemmer. Foto: Årstadposten.

 

Landåsjente på trenerseminar

Parallelt med landslagssamlingen er Huth også hvert år trener på et trenerseminar hvor hver kunstløpklubb kan delta med trenere og en yngre løper som behersker flere doble hopp. Bergen Kunstløpklubb hadde denne gangen valgt ut Irina Karen Astorga (12) som deltager på seminaret. Hun bor på Landås.