Gabriella Fosby Osborne årets TV-aksjonsleder i Bergen

Gabriella Fosby Osborne fra Vognstølen er årets TV-aksjonsleder i Bergen. Her er hun sammen med generalsekretær Svein Mollekleiv i Norges Røde Kors.

TV-aksjonen 2016 går til Røde Kors. Gabriella Fosby Osborne fra Vognstølen skal lede arbeidet med den årlige dugnaden i Bergen.

– Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp, sier Gabriella Fosby Osborne. Hun er Bachelor i arbeids- og organisasjonspsykologi (2012) og Master i arbeids- og organisasjonspsykologi (2014) fra Universitetet i Bergen.

Osborne gleder seg til å ta fatt på jobben med å mobilisere flere hundre frivillige og 3000 bøssebærere i Bergen.

– Det er fantastisk å få lov til å være en del av TV-aksjonen. Dette er verdens største dugnad målt per innbygger. Det å jobbe med så mange engasjerte mennesker er utrolig inspirerende, sier Gabriella Fosby Osborne.

Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ti land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

– Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Gjennom TV-aksjonen kan hver enkelt av oss bidra til å gjøre hverdagen litt bedre for de som lever med krig og konflikt, sier Gabriella Fosby Osborne.

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat.

 Fakta om TV-aksjonen og Røde Kors:

  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Røde Kors er til stede i 190 land og har over 100 millioner medlemmer og frivillige. Røde Halvmåne er navnet i de fleste muslimske land.
  • I Norge er Røde Kors representert i nesten alle landets kommuner med over 43 000 frivillige fordelt på om lag 400 lokalforeninger og 19 distriktskontorer.