Folkevandring over Småpudden

Til tider er det rene folkevandringen over Småpudden.

Turgåere, joggere og syklister har i måneder ventet på å få tatt i bruk Småpudden. Tirsdag 14. juni ble klaffebroen mellom Fløttmannsbryggen ved Damsgårdsveien og Marineholmen tatt i bruk, og dermed er øst- og vestsiden av Damsgårdssundet knyttet mer sammen. Det tar ikke er enn et minutt å krysse den 154 meter lange broen.

I riktig gamle dager tok bergenserne søndagsturen fra sentrum og opp Kalfarbakken til Kalfaret. Sannsynligheten er ganske stor for at rundturen Danmarksplass – Damsgårdsveien – Småpudden – Marineholmen og tilbake til Danmarksplass vil bli satt pris på av mange. Turen tar bare om lag en halv time og man får med seg både gamle arbeiderboliger og fabrikkbygninger, nye boligbygg ved Damsgårdsveien og Michael Krohns gate, restene etter Mjellem & Karlsen og de mange nye næringsbyggene på Marineholmen.

Padlere på vei innover Puddefjorden. Fra Småpudden har man flott utsikt både innover og utover Damsgårdssundet og Puddefjorden.

Padlere på vei innover Puddefjorden. Fra Småpudden har man flott utsikt både innover og utover Damsgårdssundet og Puddefjorden.

Det er ikke til å komme fra at det som først og fremst slår både fastboende og besøkende som tar turen er hvor mye lysere og åpnere det er på Møhlenpris enn ved Damsgårdsveien. Selvsagt skulle næringsbyggene ligget ved Damsgårdsveien og boligene på den solrike nordsiden. Men toget som kunne gjort en slik forandring mulig gikk for et par tiår siden. Nå kan alle på Løvstakksiden glede seg over at veien over til sentrum, og til vintersolen på Møhlenpris, er blitt mye kortere.

I Damsgårdsveien kan man oppleve både over hundre år gamle arbeiderboliger, nybygg som er tatt i bruk det siste tiåret og hus under oppføring.

Tar man rundturen fra Danmarksplass via Småpudden og tilbake via Marineholmen, velger man selvsagt Damsgårdsveien fremfor Michael Mrohns gate. I Damsgårdsveien kan man oppleve både over hundre år gamle arbeiderboliger, nybygg som er tatt i bruk det siste tiåret og hus under oppføring.

 

Padlere på vei innover Puddefjorden. Fra Småpudden har man flott utsikt både innover og utover Damsgårdssundet og Puddefjorden.

Padlere på vei innover Puddefjorden. Fra Småpudden har man flott utsikt både innover og utover Damsgårdssundet og Puddefjorden.

Ved brofestet på Marineholmen er det blitt et flott rekreasjonsområde.

Ved brofestet på Marineholmen er det blitt et flott rekreasjonsområde.