Fem pallplasseringer for Bergen Kunstløpklubb

Klara Arima Blitzner (15) fra Landås ble nr. 1 i sin debut i Basic-klassen nasjonalt i Oslo. Foto Susan Fraser

16. til 18. september arrangerte Bergen Kunstløpklubb sesongens første nasjonale kunstløpstevne. Nytt denne sesongen er at det arrangeres en Norgescup med sammenlagtvinnere over flere konkurranser. Det kåres vinner i klassene Basic, Debs, Novice, Junior og Senior, de tre beste i hver klasse vil premieres. Stevnet gikk i Bergenshallen  og var den første konkurransen der det var mulig å samle poeng til Norgescupen. Det var ca 90 løpere påmeldt i klassene Debs, Novice, Junior og Senior. Alle disse klassene går både kortprogram og friløp.

I klassen Novice fikk Ingrid Louise Vestre (14) en strålende førsteplass.

I klassen Novice fikk Ingrid Louise Vestre (14) en strålende førsteplass. Foto Hans Petter Vestre.

Bergen Kunstløpklubb fikk hele fire pallplasseringer i Norgescup 1. I klassen Novice fikk Ingrid Louise Vestre (14) en strålende førsteplass. 17 løpere fra hele landet deltok i denne klassen.

I juniorklassen ble Thea Karlstad nr. 2 og Silja Anna Skulstad Urang nr. 3. Foto John Skogheim.

I juniorklassen ble Thea Karlstad nr. 2 og Silja Anna Skulstad Urang nr. 3. Foto John Skogheim.

Det ble to pallplasseringer i klassen Junior kvinner. Her tok Thea Karlstad (18) en solid 2. plass og Silja Anna Skulstad Urang (16) tok en flott 3. plass. 24 løpere fra hele landet deltok i klassen Junior kvinner.

I Senior kvinner var det tre løpere med, og Camilla Hannevig fikk en fin 3. plass.

I Debs, den første klassen på stigen som går både kortprogram og friløp, ble tre jenter fra Bergen Kunstløpklubb blant de ti beste: Karen Koller Løland (13) fikk en flott 4. plass, mens Malin Haara (15) og Sara Langeland Færevåg (14) endte på henholdsvis 7. og 10. plass av hele 36 løpere totalt. I neste klasse oppover stigen, Novice, fikk Malene Johansen Trengereid (14) en flott 5. plass og Ann-Charlott Dimcevska fikk en fin 10.plass. Begge disse løperne debuterte nasjonalt i denne klassen.

Førsteplass til Klara Arima Blitzner (15) fra Landås

24. og 25. september var det nasjonalt stevne for de yngste klassene og Basic, arrangert av Oslo Idrettslag. Her fikk Klara Arima Blitzner (15) fra Landås en strålende førsteplass i sin debut i denne klassen nasjonalt. To løpere fra Bergen Kunstløpklubb kom blant de 10 beste i denne klassen: Erika Faanessen (16) på en 6. plass og Laura Baranauska (16) på en 9. plass. 15 løpere fra hele landet deltok i denne klassen. Her går løperne bare friløp.