Landås skoles musikkorps deltar på «Halloween night»

Landås skoles musikkorps (hovedkorpset og juniorene) sammen med dirigenten Rita Kvalnes.

Landås skoles musikkorps er blant korpsene som tradisjonen tro deltar på høstens store korpskonsert på Lynghaug skole. Sammen Varden skoles musikkorps og Sagstad skulekorps inviterer de til «Halloween night» søndag 30. oktober kl. 17.00 på Lynghaug skole.

Høstkonserten arrangeres i år for 11. år på rad, og som tidligere år settes musikantene fra de ulike skolekorpsene sammen til et stort og flott janitsjarkorps. Orkesteret er utvidet med Helge Haugland på bass. Dirigenter er som vanlig Are Ovesen, Knut Starheim og Rita Kvalnes.

Aspirantene i Landås skoles musikkorps.

Aspirantene i Landås skoles musikkorps.

Aspirantene fra korpsene samles og spiller et eget program, både alene og sammen med juniorene. Juniorene spiller også sammen med hovedkorpset. Dirigenten for aspirantene og juniorene er Lene Myhre Strand.

Skape interesse for god rytmisk musikk

Samarbeidsprosjektet har som mål å skape interesse for god rytmisk musikk blant korpsenes unge musikanter. Dette er en fantastisk mulighet for musikantene til å få delta på en stor og påkostet produksjon, og ikke minst en mulighet til å spille for fulle hus. Korpsene har jobbet med programmet i flere måneder og gjennomfører et intenst seminar i løpet av konserthelgen. De tidligere forestillingene på høstkonsertene har vært en stor suksess både musikalsk og publikumsmessig, og alt ligger til rette for at årets forestilling blir nok et flott show.

Halloweeninspirert musikk

I år er det halloweeninspirert musikk som står på programmet, blant annet Thriller, This is Halloween, I Dovregubbens hall, og tema fra filmer som Ghostbusters, Star Wars, The Good, the Bad and the Ugly, Game of Thrones, Beauty and the Beast og Harry Potter. Kafeen er også halloweeninspirert og frister med «skrekkelig kaffe og slimete kaker».

Stiftet i 1959

Landås skoles musikkorps ble stiftet i 1959 og består av barn fra 7 til 18 år. Korpset har 37 medlemmer og består av aspiranter, juniorer og hovedkorpset. Musikantene begynner i aspirantkorpset, så juniorkorpset og til slutt spiller en med hovedkorpset. Hvert trinn har samme opplæring og samspill, mens nivået blir høyere.