Landås skole tildelt Arkitektur- og byformingsprisen for 2016

Landås skole er tildelt Arkitektur- og byformingsprisen for 2016. Bygget er tegnet av Lund og Laastad arkitekter AS.

Landås skole er tildelt Arkitektur- og byformingsprisen for 2016. – Landås skole er et eksempel på en svært vellykket nytolkning av den opprinnelige skolen i en tett befolket bydel, mener juryen. Skolen føyer seg inn i tradisjonen med «den hvite murbyen på Landås» med sitt murale uttrykk med utspring i den omliggende 50-talls arkitekturen.

Dermed ligger seks av de syv vinnere i Årstad bydel eller umiddelbar nærhet:

  1. Kronstad DPS
  2. Høyskolen på Kronstad
  3. Cornerteateret
  4. Ny-Krohnborg skole
  5. Nordahl Grieg videregående skole
  6. Ternen borettslag

Om prisen

Bergen kommunes årlige Arkitekturpris skal bidra til å holde fokus på arkitektur og ikke minst gi oppmerksomhet til – og belønne – dem som yter «det lille ekstra» og kan vise til konkrete og gode resultater.

Bygg og anlegg som tildeles Arkitekturprisen skal i samspill med omgivelsene tilføre stedet nye kvaliteter i innhold, formgiving og materialbruk. Prosjekter som tildeles prisen skal være ferdigstilt i løpet av de siste tre årene.

I år ble prisen delt ut for sjette gang. Rådet for byforming og arkitektur er jury for prisen

Landås skole er et forbilledlig eksempel på områdeutvikling, der nybygget både markerer seg som et nytt samlingspunkt for området, og vil bidra til god byutvikling i et av Bergens etablerte byutviklingsområder mener juryen, som ønsker å gi honnør til arkitekter som benytter seg av muligheten for ikke å utelukkende svare på oppdragsgiverens bestilling, men også gi nye kvaliteter til området.

– Vi er veldig glade for å vinne denne prisen, som er et resultat av et fantastisk samarbeid med byggherren. Det er også veldig godt å se at elevene trives på den nye skolen, sier Børje Laastad fra Lund og Laastad arkitekter AS.

Prisen ble delt ut på Byutviklingskonferansen 2016 i Grieghallen.