Juleshow i Bergenshallen

Deler av skøyteskolen. Foto John Skogheim.

Fredag 16. desember gikk Bergen Kunstløpklubb sitt årlige juleshow av stabelen i Bergenshallen. I år satte klubben opp en versjon av klassikeren «Nøtteknekkeren». Showet gikk for fulle tribuner og fikk masse lovord fra publikum. Publikum fikk se flott koreografi, magisk lyssetting, et høyt sportslig nivå, og ikke minst løpere i alle aldre som strålte av skøyteglede. Omtrent 190 kunstløpere mellom fire og 62 år var i aksjon på isen. 90 av disse var barn fra Bergen Kunstløpklubb sin skøyteskole.

Juleshowet var smakfullt koreografert med en fin blanding av solonumre og gruppenumre. To jenter fra Landås-området hadde hver sin solo. Edle Marlene Hauge Kjellsen gikk sin solo til «Let it go» fra filmen «Frost», og Klara Arima Blitzner gikk til «Hallelujah».

Silja Anna Skulstad Urang åpnet showet med et solonummer til musikkstykket «Winter». Foto Hans Petter Vestre.

Store deler av første akt var relatert til vinter. Silja Anna Skulstad Urang åpnet showet med et solonummer til musikkstykket «Winter».  Deretter kom skøyteskolebarna ut på isen, kledde i hvitt og med sølvfargede hjelmer. De gikk til «Frosty the snowman», og ble ledet av dyktige og entusiastiske aktivitetsledere som også er løpere i klubben. Mange yngre løpere var vinterbarn på isen, og her hadde Oppvisningsløperne Idun Fauske og Ella Henriksen Loen et duonummer. Tre løpere i klassen Novice, Ann-Charlott Dimcevska, Ingrid Louise Vestre og Malene Johansen Trengereid, spilte jenter som heller ville være inne og danse ballett enn å gå ut i vinterkulden. De gikk til «Baby it’s cold outside».

Et ekte julenummer ble fremført av løperne i klassen Debs. De var kledd som nissejenter, og gikk til «Santa Claus is coming to town». Voksengruppen, som for øvrig er Norges største, spilte gjester på julefest.

Nissejenter. Fra ventre  Marie Deisz (Solheimsviken), Esther Raddum, Ingrid Sagberg, Irina Karen Astorga (Årstad bydel), Karen Koller Løland, Malin Haara, Marie Pryme Hystad, Sara Langeland Færevaag og Megija Gutmane. . Foto Jan Inge Mevold Skogheim.

Lille-Clara, Anna Utskot Vaksdal. Foto Hans Petter Vestre.

Store-Clara, Nøtteknekkeren og soldater. Foto John Skogheim.

I «Nøtteknekkeren» får lille Clara en nøtteknekker i gave fra onkel Drosselmeyer som er magiker. Mot slutten av første akt i juleshowet la lille Clara seg til å sove i en seng satt ut på isen. Lille Clara ble spilt av 11 år gamle Anna Utskot Vaksdal. Hun drømmer at onkel forhekser henne og nøtteknekkeren slik at de blir store. Store-Clara ble spilt av Vanessa Gjerde og Nøtteknekkeren av Kristin Mehammer. Med i drømmen er en dramatisk kamp med musekongen og hans hær. Petrikke Raddum tolket rollen som musekongen, musene ble spilt av løpere i klassen Oppvisning og soldatene av løpere i klassene Cubs og Springs.

 

Drømmen rommer også slottsball. Fire solonumre representerte fire æresgjester på ballet. Sara Langeland Færevaag spilte en russisk gjest, Amalie Rong Hansen en islandsk gjest, Thea Karlstad en arabisk gjest, og Karen Koller Løland var en japansk gjest i sitt solonummer.

Blomsterfeene Klara Arima Blitzner, Edle Marlene Hauge Kjellsen, Maria Lægdene Næss, Matilde Kirkeli Strand (alle fire fra Årstad bydel), Frida Sagberg, Laura Baranauska, Birgitte Bortne, Ann-Charlott Dimcevska, Erika Faannessen, Amalie Rong Hansen, Thea Karlstad, Ellen Lerum, Kristin Mehammer, Silja Anna Skulstad Urang, Tiril Omholt, Malene Johansen Trengereid og Ingrid Louise Vestre. Foto Jan Inge Mevold Skogheim.

Blomsterfeer

På slutten av forestillingen danset de grasiøse blomsterfeene i rosa, lilla, lys blått og grønt over isen.

Trener Nella Simaova hadde hovedansvaret for juleshowet, mens en av de andre tre trenerne, Ivka Reitmayerova, hadde koreografert alle solonumrene.

Debsløpere fra Årstad, Marie Deisz (Solheimsviken), foran, og Irina Astorga som spanske ballgjester. Foto Hans Petter Vestre.

Anna Mevold Skogheim (Kronstad) i dyp konsentrasjon som vinterbarn. Foto John Skogheim.

Ann-Charlott Dimcevska (fra venstre), Ingrid Louise Vestre og Malene Johansen Trengereid spilte jenter som heller ville være inne og danse ballett enn å gå ut i vinterkulden. Foto John Skogheim.

Musekongen med sin hær. Foto John Skogheim.

Japansk gjest på slottsballet, Karen Koller Løland. Foto John Skogheim.

Oppvisningsløperne Idun Fauske og Ella Henriksen Loen hadde et duonummer. Foto Jan Inge Mevold Skogheim.

Thea Karlstad som arabisk gjest. Foto Jan Inge Mevold Skogheim.