Rekordmange Bergen Kunstløpklubb-løpere klar for NM og LM 2017

Bergen Kunstløpklubbs løpere som er tatt ut til Norgesmesterskapet og Landsmesterskapet i kunstløp 2017. Fra venstre: Sara Langeland Færevaag, Edle Marlene Hauge Kjellsen, Malene Johansen Trengereid, Malin Haara, Ann Charlott Dimcevska, Karen Koller Løland, Tiril Omholt, Klara Arima Blitzner, Silja Anna Skulstad Urang, Irina Karen Astorga, Kristin Krog Mehammer, Birgitte Bortne, Laura Baranauska. Thea Karlstad, Vanessa Gjerde, Maria Lægdene Næss og Ingrid Louise Vestre. Reservene Marie Pryme Hystad, Ingrid Sagberg, Erika Faannessen og Charlotte Gjelsvik var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Hans Petter Vestre.

Bergen Kunstløpklubb har rekordmange løpere som er tatt ut til Norgesmesterskapet og Landsmesterskapet i kunstløp 2017, både på hovedlisten og reservelisten. Totalt har klubben 13 løpere med i konkurransen og åtte løpere på reservelisten. Det kombinerte mesterskapet arrangeres denne gangen på Hamar 13. til 15. januar.

Nasjonalt markerer klubben seg sterkt når det gjelder antall løpere i de enkelte konkurranseklassene. I den yngste klassen i Landsmesterskapet, Debs, har klubben flest løpere med hvis man regner løpere både på hovedlisten og reservelisten. Til sammen har klubben seks løpere med her.

I den neste klassen, Novice, har klubben fått fem løpere med, og sender dermed den største delegasjonen av alle kunstløpklubbene i Norge. I klassen Basic, som bare går friløp, har Bergen Kunstløpklubb desidert flest løpere som har klart de tekniske kravene for å være med i Landsmesterskapet, med en på hovedlisten og hele seks på reservelisten.

I Norgesmesterskapet har klubben tre løpere med i konkurranseklassen Junior. Dette er en gledelig økning for klubben, men ingen rekord i antall løpere klubbmessig på landsbasis.

Mange gode plasseringer de siste årene

Bergen Kunstløpklubb er optimistisk foran Norgesmesterskapet og Landsmesterskapet. I alle konkurranseklasser har klubben hatt pallplasseringer og/eller plasseringer blant de fem beste så langt i sesongen. Ingrid Louise Vestre (Novice) har førsteplasser i alle konkurranser hun har deltatt i, og i klassen Basic har Klara Arima Blitzner (Landås) blant annet to førsteplasser. Malene Johansen Trengereid har en førsteplass i Novice, og har hatt pallplasseringer i alle unntatt en konkurranse denne sesongen. I Junior har Thea Karlstad og Silja Anna Skulstad Urang to pallplasseringer hver. Blant de som har hatt topp fem-plasseringer er Karen Koller Løland (Debs), Sara Langeland Færevaag (Debs) og Kristin Krog Mehammer (Basic).

De to siste årene har klubben vunnet gull i Landsmesterskapet. Silja Anna Skulstad Urang ble Landsmester i klassen Novice i 2015 og samme året vant Andrea Nilsen bronse i Basic. I fjor ble Malene Johansen Trengereid Landsmester i Debs.

Lokale løpere fra Årstad og Bergenhus er fra venstre Edle Marlene Hauge Kjellsen (Novice), Maria Lægdene Næss (reserve Basic), Klara Arima Blitzner (Basic), Irina Karen Astorga (Debs), Kristin Krog Mehammer (reserve Basic) og Birgitte Bortne (reserve Basic). Foto: Hans Petter Vestre.