Medaljerekord til Bergen Kunstløpklubb i NM-LM

BKKs løpere samlet på pallen F.v. Malene Johansen Trengereid Ingrid Louise Vestre og Karen Koller Løland. Foto Aud Solbjørg Skulstad.

Bergen Kunstløpklubb tok to gull og en bronsemedalje i helgens Norgesmesterskap-Landsmesterskap 2017 på Hamar. De to som sikret gullmedaljene var Karen Koller Løland i konkurranseklassen Debs og Ingrid Louise Vestre i klassen Novice. Malene Johansen Trengereid tok en flott bronsemedalje i klassen Novice.

Tre glade vinnere fotografert i Kiss and Cry. Fra venstre Karen Koller Løland Ingrid Louise Vestre og Malene Johansen Trengereid. Foto Aud Solbjørg Skulstad.

Før mesterskapet var Ingrid Louise Vestre storfavoritt med sine klare seire i alle konkurranser så langt i sesongen, og hun innfridde alle forventninger. Det samme gjorde Malene Johansen Trengereid med sin tredjeplass. Hun har også hatt en sterk sesong med pallplasseringer i alle konkurranser unntatt én denne sesongen. Karen Koller Løland har to fjerdeplasser fra før denne sesongen, men var klart best da det gjaldt mest.

Gull tredje år på rad

Dette er tredje år på rad at Bergen Kunstløpklubb tar gull i Landsmesterskapet.  I 2015 ble Silja Anna Skulstad Urang Landsmester i klassen Novice, mens Andrea Nilsen tok bronse i klassen Basic. I fjor ble Malene Johansen Trengereid Landsmester i klassen Debs, den yngste av klassene i Landsmesterskapet. Men denne gangen toppet klubben sin egen rekord med to gull og en bronse.

Rekordmange løpere fra Bergen Kunstløpklubb var kvalifiserte til Norgesmesterskapet-Landsmesterskapet 2017. Alle disse gjorde en sterk innsats, og alle unntatt én var blant de 12 som gikk videre til finalesøndagen i hver klasse etter kortprogrammet. Den som ikke gikk videre gikk på krykker til rett før konkurransen, og for henne var deltakelse en seier.

Fornøyde trenere og løpere. Fra venstre hovedtrener Eric De Mena, Malene Johansen Trengereid, Ingrid Louise Vestre, Karen Koller Løland og trenerne Ivka Reitmayer og Nella Simaove. Foto Aud Solbjørg Skulstad.