Togtur og fest for barna i femti år gammel barnehage

Konduktør Ronald sørget for at billettene ble klippet.

1. oktober 2003 markerte Inndalen barnehage sitt 50-års jubileum. Årstadposten laget en sak fra den store dagen, som ble et minne for livet for de 30 barna. Jubileumsdagen ble markert med bytur. Først med leid buss til byen, så med tog tilbake. Å reise med passasjertog fra Bergen til Minde var få forunt, men takket være gode kontakter ble det en togtur. Et dieseldrevet lokomotiv sørget for at passasjervognen ble trukket trygt frem til Minde stasjon Alle passasjerer fikk billetter som ble klippet og påtrykket dato. Kanskje noen av barna, som nå er i slutten av tenårene, fortsatt har billetten sin liggende?

Etter buss- og togturen ruslet alle tilbake til barnehagen, der ballonger og flagg ønsket velkommen. Sammen med foreldre og andre inviterte ble det feiret med pølser, flotte kaker, is og drikke. Leker, sang og musikk hørte også med, slik det sømmer seg når en femti år gammel barnehage skal feires.

Tilbake i barnehagen 35 år senere

Styrer Anne Gine Hægland kunne fortelle at hun selv gikk i Inndalen Barnehage skoleåret 1960-61. – Jeg tok trikken fra Dræggen til trikkesløyfen på Minde, fortalte hun til Årstadposten. 35 år senere kom hun tilbake til barnehagen som styrer.

Amalie, Sunniva, Madelen, Tale Marie og Marianne vel fremme på Minde.

Madelen og Sunniva i prat med konduktør Ronald.