Topp-plasseringer i Norgescupfinalen i kunstløp

Ingrid Louise Vestre fikk 1.plass og Malene Johansen Trengereid 3. plass i Norgescupen i Novice. Foto Carita Johansen.

To av Bergen Kunstløpklubb (BKK) sine løpere nådde helt opp blant de tre beste i sin konkurranseklasse i helgens Norgescupfinale. Nytt denne sesongen innen kunstløpsporten er at det har blitt arrangert Norgescupstevner. Finalen var for klassene Debs, Novice, Junior og Senior og gikk av stabelen i Askerhallen. Her ble sammenlagtvinnerne over flere konkurranser kåret. Poengene ble beregnet ut fra de tre beste plasseringene i de fem Norgescupstevnene.

Ingrid Louise Vestre tok førsteplass og Malene Johansen Trengereid fikk tredjeplass i klassen Novice. De har begge hatt en svært sterk sesong. Ingrid Louise har vunnet fire av fem Norgescup-stevner, og hun ble også Landsmester, mens Malene fikk bronse i Landsmesterskapet og har vært på pallen i alle unntatt ett av Norgescupstevnene.

Mange andre gode plasseringer

Men Bergen Kunstløpklubb har også flere løpere som kom blant de ti beste sammenlagt i Norgescupen. I Junior ble Silja Anna Skulstad Urang nummer fire, kun ett poeng fra tredjeplassen. Thea Karlstad ble nummer fem, og Vanessa Gjerde kom på tiende plass av totalt 32 løpere som har konkurrert i Junior gjennom sesongen. Foruten 1. og 3. plassen i klassen Novice fikk BKK også to til blant topp ti: Ann-Charlott Dimcevska ble nummer 9, og kun ett poeng bak kom Edle Marlene Hauge Kjellsen på 10. plass av totalt 22 løpere. I klassen Debs kom Landsmester Karen Kolle Løland på 5. plass, Sara Langeland Færevaag på 6. plass og Malin Haara på 7. plass. Dette har vært en rekordstor klasse med totalt 55 konkurrerende gjennom sesongen. I Senior tok Camilla Hannevig 3. plassen av totalt fem løpere denne sesongen, men hun var ikke til stede på selve finalen.

Tre pallplasseringer i Askerstevnet

På selve Askerstevnet fikk BKK tre pallplasseringer. Ingrid Louise Vestre tok 2. plass og Malene 3. plass i klassen Novice, og i klassen Junior tok Silja Anna Skulstad Urang 3. plass. Også her hadde klubben flere løpere inne blant de 12 beste. I Junior fikk Thea Karlstad 6. plass og Vanessa Gjerde 10. plass. I Novice kom Ann-Charlott Dimcevska på 8. plass og Edle Marlene Hauge Kjellsen på 11. plass. I Debs ble Karen Koller Løland nummer fire, mens Malin Haara og Sara Langeland Færevaag tok henholdsvis 7. og 11. plass. For disse klassene gjenstår bare det kombinerte Kretsmesterskapet og Vestlandsmesterskapet i Stavanger og eventuelle utenlandskonkurranser før sesongen er over for denne gang.

Silja Anna Skulstad Urang 3. plass i Askerstevnet og 4. plass i Norgescupen i Junior. Foto Events.

Malene Johansen Trengereid vant 3. plass både i Norgescupen sammenlagt og i Askerstevnet. Foto Van Schaack Studio.

Ingrid Louise Vestre, 1. plass i Norgescupen og 2. plass i Novice i Askerstevnet. Foto Hans Petter Vestre.