Bergensjenter i nordisk mesterskap i kunstløp

Malene Johansen Trengereid i sitt friløp. Foto privat.

Malene Johansen Trengereid (14) og Ingrid Louise Vestre (14) fra Bergen Kunstløpklubb ble tatt ut av Norges Skøyteforbund til å delta i nordisk mesterskap 2017 i Reykjavik 2. til 5. mars.

Malene ble best av de fire norske jentene i klassen Novice, og endte på en flott 9. plass sammenlagt av totalt 19 løpere. Ingrid Louise kom på en fin 11. plass sammenlagt. Denne konkurranseklassen ble vunnet av 12 år gamle Selma Ihr fra Sverige. I Senior deltok to stjerner fra henholdsvis Italia og Russland. Dette var ingen ringere enn Carolina Kostner og Elizaveta Tuktamysheva, som tok første- og andreplass. Det var en opplevelse for de to jentene fra Bergen Kunstløpklubb å se disse damene i aksjon på isen.

Ingrid Louise Vestre ble nummer 11 i nordisk mesterskap . Foto Hans Petter Vestre.

Fra venstre Vanessa Gjerde 2.plass Thea Karlstad 1. plass og Silja Anna Skulstad Urang 3. plass i OSK Interskate 2017. Foto Aud Solbjørg Skulstad.

Bergen Kunstløpklubb gjorde rent bord

I helgen ble det internasjonale kunstløpstevnet OSK Interskate 2017 arrangert i Oslo. Bergen Kunstløpklubb gjorde rent bord i klassen junior. Thea Karlstad (19) tok 1. plass, 2. plass ble vunnet av Vanessa Gjerde (17), og Silja Anna Skulstad Urang (17) tok 3. plass.

Totalt 15 løpere fra BKK var i aksjon i de tre ulike klassene i denne konkurransen. Også i klassen Novice var det gode resultater. Alle tre løpere fra BKK i denne konkurranseklassen kom blant topp ti. Edle Marlene Hauge Kjellsen (14) fra Landås kom på 8. plass. Karen Koller Løland (13) debuterte i denne klassen og ble nummer 6, og Tiril Omholt (15) kom på 10. plass. I klassen Debs kom Irina Karen Astorga fra Landås på 10. plass av hele 34 løpere i den klassen, og Sara Langeland Færevaag (14) tok 9. plass.

Allerede neste helg er kunstløperne i Bergen klare for kombinert Vestlandsmesterskap og Kretsmesterskap i Stavanger.