Tredjeplass til Tonje Sørlie i Mesternes Mester

Anders Jacobsen har ett sekund igjen i «Nittigraderen» i semifinalen i Mesternes Mester. Slaget er tapt om en finaleplass for Tonje Sørlie. Hun skapte imidlertid stor spenning i jaktstarten, der hun tok 41 av de 60 sekundene som Anders Jacobsen hadde på henne etter sportsklatringen. Skjermdump fra NRK.

Kampsportutøveren Tonje Sørlie (35) fra Årstad ble nummer tre i åttende sesong av NRK-serien Mesternes Mester.  Etter 27 knallharde øvelser var Sørlie, hopperen Anders Jacobsen og snøbrettkjøreren Helene Olafsen klar for semifinalen. Jacobsen og Olafsen viste seg som de raskeste i sportsklatring. De fikk henholdsvis 60 og 30 sekunders forsprang på Sørlie foran jaktstarten, som bestod av øvelsene skranke, jerngrep og «Nittigraderen» (sitte lengst inntil en vegg i 90 graders vinkel).

Helene Olafsen var raskest gjennom løypen og sikret seg den første finaleplassen. Tonje Sørlie tok innpå Anders Jacobsen i Nittigraderen, der deltakerne måtte stå i fem minutter. Da Anders Jacobsen, etter en rekke pauser underveis, var ferdig med sine fem minutter, var Tonje Sørlie bare 19 sekunder etter.

Åttende mannlige vinner på rad

Helene Olafsen håpte at hun skulle bli den første kvinnelige vinner av Mesternes Mester. I finalen var hun raskest i å plassere brikker i riktig hull, og hun hadde 34 sekunder ledelse da hun gikk i gang med nestsiste øvelse, å stable tårn av steiner opp til riktig høyde. Her fikk Helene Olafsen noen sekunders forsprang og kunne gå i gang med siste øvelse, å kaste brennende fakler i en tønne med brennbar væske. Helene Olafsen bommet tre ganger, Anders Jacobsen to ganger. Så traff han på siste kast, og nok en mann hadde vunnet Mesternes Mester. Årets utgave viste imidlertid at det var mer presisjon i den siste øvelsen som gjorde at det nok en gang ble en mannlig mester.

Fem ganger verdensmester

Tonje Sørlie er fem ganger verdensmester, og er den eneste i verden med VM-gull i alle tre grener innen kickboking; lettkontakt, fullkontakt og pointfighting. Hun ble i april 2012 verdensmester i profesjonell kickboksing etter å ha vunnet over Federica Bozzurra på poeng i Roma.

I 2012 deltok Sørlie i Norges beste fighter i Thailand, hvor hun tapte sin første og eneste kamp i MMA, mot Fatima Pinto.

Sørlie har vært nominert på NRKs Idrettsgalla tre ganger, og delt ut pris én gang. Kilde: Wikipedia.