Sterk bergensinnsats i Skate Copenhagen

Ingrid Louise Vestre sammen med hovedtrener Eric De Mena. Foto Privat.

Før påske deltok Bergen Kunstløpklubb i to internasjonale konkurranser. Den første var Skate Copenhagen 2017. Her gikk Ingrid Louise Vestre helt til topps, og tok en strålende gullmedalje. Hun vant klassen Novice i hard konkurranse med 25 andre løpere. Ingrid Louise har hatt en strålende sesong med gull i Landsmesterskapet 2017, hun vant Norgescupen sammenlagt, og hun ble også tatt ut av Norges Skøyteforbund til å delta i Nordisk Mesterskap i Reykjavik.

Bergen Kunstløpklubb hadde denne gangen en rekordstor delegasjon til Skate Copenhagen på hele 18 løpere, og klubben fikk plasseringer blant topp ti i alle klasser unntatt en. I Senior kom Camilla Hannevig på 5. plass av seks løpere, og i Junior endte Silja Anna Skulstad Urang på 6. plass og Vanessa Gjerde på 10. plass av 26 løpere. I Novice kom Malene Johansen Trengereid på 6. plass. Også hun kan vise til en svært god sesong med blant annet bronse i Landsmesterskapet 2017 og deltagelse i Nordisk Mesterskap i Reykjavik. I Debs kom Maria Pryme Hystad på 9. plass av 17 løpere.

En mindre delegasjon på fire løpere fra klubben deltok i Silver Skate 2017 i Kuopio i Finland, og i klassen Junior C kom to løpere blant topp 10. Det var Erika Faannessen på 7. plass og Maria Lægdene Næss fra Landås på 10. plass.