Årstad Kantori med amerikansk besøk i Årstad kirke

Årstad Kantori får besøk av The Duke Vespers Ensemble fra Durham, North Carolina i Årstad kirke lørdag 20. mai.

Årstad Kantori kommer med et nytt spennende arrangement: Lørdag 20. mai kl. 19:00 i Årstad kirke får koret besøk av selveste Duke Vespers Ensemble fra fra Durham, North Carolina i USA med et program av utvalgte korverk av komponister som Whitbourne, L’Estrange, de Victoria, Schnittke, Pärt, Sisask, Mendehlsson, Flamingus, Rheinberger, Reger og Nystedt.

The Duke Vespers Ensemble har sin base ved Duke University Chapel og består av universitetsstudenter og lokale kormedlemmer, ledet av Dr. Brian A. Schmidt.

Ved denne anledningen er ensemblet på Skandinaviaturne, med første stopp i Årstad kirke og påfølgende konserter i Oslo Domkirke, Gøteborg og storkirken i Stockholm. De tenker for sin del å besøke blant annet Troldhaugen som gjester og kjøre til Oslo over Hardangervidda for å se den norske naturen. I Bergen skal ensemblet bare synge i Årstad kirke 20. mai, så det er den eneste mulighet for bergensere og vestlendinger å se og høre dette unike ensemblet. Les ellers korets side på: https://chapel.duke.edu/worship/music/vespers-ensemble

Som velkomsthilsen skal Årstad kantori selv fremføre tre vakre stykker fra norsk folke- og kirkemusikk: «Herre Jesus gi meg nåde», en folketone arrangert av Bjarne Sløgedal, «Hymnus» – siste sats av Trond Kvernos storslagne korverk «Improperia Salvatoris Nostri», og Bruremarsj fra Øre arrangert av Henning Sommerro. Billetter 200 kroner voksen og 150 kroner honnør/student.