Minde-musikantene busses hjem til Bergen i dag

Dirigent Berit Madsen Skorpen i Minde Skoles Musikkorps (til høyre) sammen med musikantene Synnøve Kamsvåg (fra venstre), Brage Dyrseth, Emma Kjøsen og Hanne Grimstad mens de ventet på nyheter på Gardermoen søndag. Da hadde de fortsatt håp om at turen til Berlin skulle bli en realitet. Foto: privat.

I dag er det busstur hjem til Bergen for Minde Skoles Musikkorps. De som skulle rett på ferie videre og ikke være med korpset hjem, har fått løfter om flybilletter senere i uken. Gode venner innlosjerer dem mens de venter.

I går koste små og store seg på Tusenfryd. Det ble en strålende dag enten man valgte karuseller eller strikketøy, selv om, man egentlig skulle vært i verdensbyen Berlin, med konserter og andre store opplevelser. Musikantene har også sett seg om i Oslo.

Medlemmer og støtteapparat i Minde Skoles Musikkorps hadde i tre år sett frem til 60 års jubileumstur til Berlin. Søndag ettermiddag skulle gruppen på 48 reisende ta fly fra Gardermoen til Berlin, men på grunn av mannskapsmangel i Norwegian ble flyet kansellert. Korpset fikk tilbud om buss til Berlin i stedet, men det var uaktuelt siden korpsmedlemmene kom direkte fra NM i Stavanger. Dessuten ville de kommet for sent til opptredener og annet program.

Trist stemning på hotellet på Lillestrøm der Minde Skoles Musikkorps overnattet etter mange timers venting på Gardermoen. «Korpsmamma» Astri Kamsvåg bakerst til høyre. Her er hun sammen med (i første rekke fra venstre) Victoria Dyrseth, Anni Kamsvåg Frantzen, Eline Yndestad og (bak fra venstre) Fredrik Ertvaag, Ada Ulvestad og Brage Dyrseth. Mari Chamberlain står i midten til høyre. Foto: privat.

Musikanter fra 8 til 19 år

Minde Skoles Musikkorps ble stiftet i 1957 og er et brassband med om lag 45 musikanter totalt i hovedkorpset, juniorkorpset og aspirantkorpset. Korpset har en aldersspredning fra 8 til 19 år. Med så stor aldersblanding i en gruppe er korpset helt unikt som fritidssyssel.  Berit Madsen Skorpen har vært dirigent i mange år.

Korpset er kjent for et supert miljø der de yngre musikantene får gode forbilder i de eldre, som igjen tar godt vare på de yngste både på øvelser og turer. De bidrar også med kunnskap som instruktører. I tillegg til å øve hver tirsdag, har korpset gruppeøvelser en dag i uken. For aspiranter, juniorer og andre yngre medlemmer prøver man å legge gruppeøvelsen rett etter skoletid/inn i SFO-tiden. De reiser på seminarer og på turer og er jevnlig med i konkurranser, som NM skolekorps brass i Stavanger, Hordablæsten i Grieghallen og andre lokale konkurranser.

De siste årene har Minde Skoles Musikkorps fått mange topp-3-plasseringer. Nå spiller korpset 2. divisjon. De kom på førsteplass i 3. divisjon på Sotrafestivalen i november 2015. I 2016 fikk korpset kulturprisen for Årstad bydel.

Ingen «reservebenk»

Rekrutteringen til korpset er bra, men de har alltid plass til nye medlemmer. Alle 3.- og 4.-klassinger får en invitasjon fra korpset hver høst. I korpset lærer de unge å spille et instrument til en billig penge, de blir en del av et unikt miljø og får en hobby som varer livet ut. Det er ingen «reservebenk» i korpset, alle får være med og man er alltid god nok. De unge musikantene får utfordringer som er tilpasset den enkelte.