Søndag 27. august er det LandåsFest for åttende gang

Shelmith Mwenesi Øseth fra Strimmelen (16) imponerte publikum og dommerne med dansen sin i semifinalen i Norske Talenter på TV2. Søndag 27. august kommer hun til LandåsFest.

Søndag 27. august arrangeres den store familiefesten LandåsFest for åttende gang. Festen arrangeres i svingen ved Landås kirke av Bærekraftige liv på Landås og er mulig takket være et stort team av frivillige. Det blir torg med fokus på smarte klimavalg for voksne, aktiviteter og gøy for barna, musikk og innslag fra scenen, god lokalmat og mye bra folk. Blant dem som opptrer er Shelmith Mwenesi Øseth fra Strimmelen (16), som imponerte publikum og dommerne med dansen sin i semifinalen i Norske Talenter på TV2.

Viktig inntektskilde

Gjennom året arrangerer Bærekraftige liv et mylder av aktiviteter og arrangement. De aller fleste helt gratis eller veldig billig. LandåsFest er organisasjonens store årlige løft og sikrer et kjærkomment tilskudd for å holde tempoet oppe til neste sommer. Det blir salg av deilig og kortreist mat. Ta med kopp, fat og bestikk. Billettpriser: Voksen 100 kr, barn 50 kr (maksimalt 300 kr per familie). Billetter kjøpes i inngangen. Betaling med kort, Vipps og kontanter. Billetten gir mulighet til å delta på mange gratis aktiviteter. Som en god bonus vil du bidra til et mangfold av aktiviteter i Bærekraftige liv det kommende året.

Landås skolekorps og dansetalent Shelmith Mwenesi Øseth

Blant de opptredende er Landås skolekorps, JO and the Fast Hands, CB, Wildwines & Fardishes og musikaldanser Shelmith Mwenesi Øseth. Konferansier er Øyvor Bakke, kjent fra NRK Hordaland og Norge i dag på NRK1.

Shelmith (16) er opprinnelig fra Kenya. Hun bor på Strimmelen og har nettopp begynt på danselinjen på Langhaugen videregående skole. Slik presenterer hun seg: – Jeg er en person som er veldig glad i dans, er nesten avhengig. Jeg danser konstant. Danser er noe som hjelper meg å uttrykke det jeg føler og er at alternativ måte for meg å fortelle det jeg ikke klarer å fortelle med ord. Jeg har gått på ballett, jazz, samtidsdans og hiphop kurs, men jeg kombinerer en egen stil. Jeg er mest selvlært. Jeg liker å kunne dele, røre og motivere andre med dansen min.

Shelmith deltok i Norske talenter 2017 på TV2 hvor hun imponerte publikum og dommerne med dansen sin. Hun røk ut i semifinalen.

Under LandåsFest blir det åpent hus i Landås Lystgård og i hagen. I hagen blir det blant annet fortellertelt for barn og servering av mat.

Besøk parsellhagen og Lystgården

Benytt samtidig anledningen til å besøke parsellhagen på nordsiden og hagen på sørsiden. Begge er drevet på dugnad. I hagen vil det være fortellertelt for barn, mat og annet som foregår.

I år har Bærekraftige liv gleden av å endelig invitere LandåsFest-deltakere til å bli mer kjent med Lystgården. Det vil bli omvisning inne i huset.

Man venter på bruksendring av huset. Derfor kan man ikke invitere inn til arrangementer inne i huset. Edvard Griegs barndomsparadis på Landås kan bli hele byens lystgård. Men da trengs drahjelp fra bergenserne. Det er tegnet 20 års leiekontrakt med Bergen kommune til en gunstig husleie, men med alt ansvar for vedlikehold. For at oppussingen må være bærekraftig i forhold til økonomi og mennesker har man valgt følgende plan:

  • Fagmiljøer som ønsker arbeidspraksis. Her er det er inngått samarbeid med ALF og Hyssingen produksjonsskole.
  • Fagmiljøer som Fortidsminneforeningen
  • Dugnadsinnsats (følg med her kommer det gode anledninger!)

Ved å tegne folkeaksje blir man medlem av Lystlaget. Årlig medlemskap gir anledning til å leie unike selskapslokaler. Og ikke minst er man med på å bygge et stort samfunnsprosjekt. Les mer her.

Åpent på Sofus Madsen skulpturmuseum

Vårt lokale skulpturmuseum på Landås, Sofus Madsen, holder åpent hus under LandåsFest. Alle festdeltakere kommer gratis inn.
Det blir omvisning kl 15, 16 og 17. Få med deg en tur innom museet og se på verkene som rangeres helt på høyde med Gustav Vigeland.